Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα "μαλακά" και με αναστολή οι ΜΑΒΗτες

Μικρότερες από τις πρωτόδικες ποινές - και, μάλιστα, με τριετή αναστολή - επέβαλε χτες το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε 7 από τους 8 εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση ΜΑΒΗ (πρόκειται για την γκανγκστερική επιδρομή στο αλβανικό φυλάκιο της Ανω Επισκοπής Αργυροκάστρου το 1994, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Αλβανοί στρατιώτες και κλάπηκαν 14 όπλα τύπου "Καλάσνικοφ").

Το δικαστήριο, μετά από σύντομη διαδικασία, αθώωσε τον Αγγελο Κοκαβέση για τα 7 "Καλάσνικοφ", που είχαν βρεθεί στο κτήμα του θείου του, γιατρού Ανδρ. Κοκαβέση στην Παλλήνη την άνοιξη του 1995. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, Απ. Καρβελάς, Φρ. Μπελερής, Γ. Χρήστου, Μ. Κούτουλας, Χαρ. Παππάς και Γ. Παππάς, που είχαν συλληφθεί στις 17 - 3 - 95 καθώς μετέφεραν άλλα 7 "Καλάσνικοφ" στην περιοχή Δελβινάκι Ιωαννίνων, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών ο καθένας, ενώ ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας Γ. Αναστασούλης σε φυλάκιση 20 μηνών. Η κατηγορία της κακουργηματικής οπλοκατοχής, που αντιμετώπιζαν, μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Τους αναγνωρίστηκαν, επίσης, τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Οι ποινές που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στις 20 - 2 - 97, κυμαίνονταν από 3 έως 4,5 χρόνια. Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εφετών τούς είχε απαλλάξει με βούλευμα για την κύρια υπόθεση της ΜΑΒΗ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ