Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικό θράσος πέρα από κάθε όριο

Για κυβερνητικό θράσος και για δημαγωγική πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του "Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου σχετικά με το πώς προτίθενται να δώσουν λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. Στην ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

"Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας αποκάλυψε πως το κυβερνητικό θράσος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Διάλεξαν να δημαγωγήσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, την άθλια έως και ανύπαρκτη υποδομή των σχολείων. Υποσχέθηκαν, ακόμη μια φορά, ότι θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων και της διπλοβάρδιας, όταν έχουν μειώσει τα φετινά κονδύλια για επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων κατά 50% και για την κατασκευή νέων κτιρίων κατά 25%.

Η φετινή σχολική χρονιά απέδειξε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να "λύσει" το πρόβλημα με συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και την έξωση ενός σημαντικού μαθητικού δυναμικού από το λύκειο.

Η συνέντευξη όμως του υπουργού αποκάλυψε και κάτι ακόμη: Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εκπαιδευτική πολιτική. Εχει ήδη καταγγελθεί ότι η μετατροπή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων σε Ανώνυμη Εταιρία μεταφέρει το κόστος των σχολείων στους εργαζόμενους, είτε άμεσα στους γονείς, είτε με την ανάληψη του έργου από τους δήμους (κάλυψη πολλαπλάσιου κόστους από νέους φόρους και δημοτικά τέλη). Σήμερα φανερώνεται και η άλλη πλευρά της ιδιωτικοποίησης, η ασύδοτη δράση των μεγαλοεπιχειρηματιών - που καθρεφτίζονται στις προκηρύξεις για τον εξοπλισμό των σχολείων, όπως παλαιότερα και στο σκάνδαλο των βιβλιοθηκών - γενικότερα η δυνατότητα του μεγάλου κεφαλαίου να αποκτά τον έλεγχο μιας δημόσιας επιχείρησης και να κερδοσκοπεί από το δημόσιο χρήμα. Και η "επιθυμία" της ΟΣΚ - ΑΕ να εισέλθει στο μπλοκ των 50 επιχειρηματιών που θα "ανοικοδομήσουν" τη Γιουγκοσλαβία μόνον πρόκληση απέναντι στο λαϊκό αίσθημα μπορεί να θεωρηθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ