Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δίπλα στους αγρότες

Κύρια αγροτικός νομός, όπως και οι περισσότεροι της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πέλλα,αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της απήχησης των θέσεων και της πολιτικής του Κόμματος και στη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής. Κύρια βαμβακοπαραγωγοί, ροδακινοπαραγωγοί, καπνοπαραγωγοί, δεντροκαλλιεργητές. Από αυτή τη δουλιά θέλουν να ζουν και παλεύουν για να μείνουν στα χωράφια τους.

Διαρκής αγώνας. Κάθε χρόνο τουλάχιστον την τελευταία τριετία, στον κάμπο των Γιαννιτσών. Σε συντονισμό με τους αγώνες των αγροτών σε Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς, αλλά και σε όλη τη χώρα. Αυτός ήταν ο δρόμος που επέλεξαν οι αγρότες για να αντιπαλέψουν τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγούν σε ξεκλήρισμα και εξαθλίωση τους ξωμάχους του κάμπου. Και δεν υπέκυψαν, παρά τις διώξεις και τις φυλακίσεις που επέβαλαν τα "αγροτοδικεία" της εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης.

Στα Γιαννιτσά, το κέντρο των αγώνων, το ΚΚΕ από 630 ψήφους που είχε στις ευρωεκλογές του '94, έφτασε τους 1.066. Αντίστοιχα στη Σκύδρα από 117 έφτασε τους 208, σημαντική αύξηση είχε σε Κρύα Βρύση και Αριδαία.

"Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ. Ο κόσμος ζει πλέον τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η ενοποίηση, τόσο στον αγροτικό πληθυσμό όσο και στους άλλους εργαζόμενους", δηλώνει ο γραμματέας της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ Μιχάλης Φουνταλής,εξηγώντας την καθιέρωση του ΚΚΕ στη συνείδηση του κόσμου ως του μόνου συνεπή συμπαραστάτη του στον αγώνα για την επιβίωση. Και συμπληρώνει: "Με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων δώσαμε τη μάχη της ενημέρωσης για τα προβλήματα της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων του νομού. Επιμείναμε σε δουλιά στη βάση και είδαμε την πολιτική του Κόμματος να κερδίζει έδαφος σε όλο και περισσότερους ανθρώπους του μόχθου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ