Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι κάτοικοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα

Η Ολυμπιάδα και η Βαρβάρα Χαλκιδικής έχουν γίνει πλέον σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να περιγράψει το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σημίτη.

Είναι οι δύο κοινότητες που πριν δύο χρόνια τέθηκαν υπό καθεστώς μόνιμης αστυνομοκρατίας, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα, από τις αντιδράσεις των κατοίκων, η επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού της πολυεθνικής εταιρίας TVX.

Σήμερα, οι κάτοικοι ξαναζούν τα ίδια. Η κυβέρνηση κινητοποιεί εκατοντάδες αστυνομικούς, προκειμένου να προστατέψει τις παράνομες εργασίες της επιχείρησης. Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην προχωρήσει η επένδυση.

Περισσότερα από τρία χρόνια βρίσκονται στα φυλάκια - μετερίζια του αγώνα. Εκατοντάδες από αυτούς έχουν φορτωθεί με βαριές ποινές φυλάκισης. Και σε όλη τη διάρκεια της πάλης τους, μόνο συμπαραστάτη είδαν το ΚΚΕ. Τα τοπικά στελέχη και τους βουλευτές του Κόμματος. Ετσι, η Ολυμπιάδα στις φετινές ευρωεκλογές εκτίναξε ψηλά το ποσοστό του Κόμματος.

"Η Ολυμπιάδα και η Βαρβάρα είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ο κόσμος δείχνει να συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να βαδίσει η ανάπτυξη της χώρας σε όφελος των συμφερόντων του λαού και του τόπου. Οι κάτοικοι ψήφισαν συνειδητά πλέον ΚΚΕ και όχι μόνο γιατί τους στηρίξαμε στον πολύχρονο αγώνα τους", επισημαίνει στο "Ρ" ο γραμματέας της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ Νίκος Παρθενιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ