Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πάντα μπροστά στους μικρούς και μεγάλους αγώνες

Συναντήθηκαν στους δρόμους πολλές φορές! Τους ένωσαν οι αγώνες για την Παιδεία και την Υγεία. Για την ανασυγκρότηση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Για την υπεράσπιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στις αναγκαστικές καταργήσεις των κοινοτήτων κ. ά.

Από την Καστοριά και τη Φλώρινα, μέχρι τη Ροδόπη και τον Εβρο, χιλιάδες άνθρωποι γνώρισαν, μέσα από τους αγώνες μαζί με τους κομμουνιστές, τις θέσεις του ΚΚΕ. Είδαν τη διαφορετική πολιτική πρόταση για τη συνολική αντεπίθεση και τη ρήξη με τη λογική του ευρωμονόδρομου.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που τους τελευταίους μήνες βρέθηκαν στις μεγάλες αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, αντάμωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο πεδίο των μαχών και των διεκδικήσεων για απλά και σημαντικά προβλήματα.

Ωστόσο, σήμερα διάφοροι "πολιτικοί αναλυτές" προσπαθούν να αποδείξουν πως η ψήφος στο ΚΚΕ ήταν συγκυριακή, λόγω του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Αποσιωπούν πως το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε δυναμικά στο σύνολό τους τις κυβερνητικές επιλογές, βεβαίως και την απόφαση για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς. Και σε τελευταία ανάλυση, μόνο ντροπή δεν είναι για το ΚΚΕ πως αυτό ήταν το κόμμα που κατά κύριο λόγο αντιστάθηκε, στήνοντας μπλόκα σε ΝΑΤΟικές φάλαγγες, αποκλείοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και μόνο περηφάνια μπορούν να νιώθουν οι κομμουνιστές για αυτή τους τη δράση, ασφαλώς και για την επιβράβευσή της.

Οι διάφοροι κονδυλοφόροι μέσα στο άγχος και το φόβο τους, ουσιαστικά παραδέχονται πως μόνο το ΚΚΕ, τα μέλη και οι οπαδοί του, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, κράτησαν πραγματικά πατριωτική στάση.

"Αυτό ακριβώς που αναγνώρισαν οι χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι του. Ομως, όχι μόνο αυτό", δηλώνουν στελέχη του ΚΚΕ από τη Μακεδονία και τη Θράκη που μιλούν σήμερα στο "Ρ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ