Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κερδίζουμε έδαφος στη συνείδηση του λαού

Η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που πέρσι οδήγησε χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στους δρόμους, αποδείχτηκε άλλο πεδίο πρωτοπόρας δράσης των κομμουνιστών και των νεολαίων της ΚΝΕ.

Οι πολύμηνοι αγώνες, που αναπτύχθηκαν και απλώθηκαν σταδιακά σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, κατάφεραν να αναδείξουν την ουσία και τους στόχους της πολυδιαφημιζόμενης "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". Διάλυση δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, νόμος 2525 και νόμος για τα ΤΕΕ, κατάργηση επετηρίδας, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, μείωση των δαπανών κλπ.

Με την παρέμβαση των κομμουνιστών στα σχολεία, τις γειτονιές, τους συλλόγους γονέων και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, ξετυλίχτηκαν πολύμορφες δράσεις που κατάφεραν να συσπειρώσουν χιλιάδες νεολαίους και εργαζόμενους στο μέτωπο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Τουλάχιστον πέντε μεγαλειώδη συλλαλητήρια συγκλόνισαν την πόλη της Καβάλας. Από καθολική συμμετοχή χαρακτηρίστηκαν οι κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις, οι πορείες, σε Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη και κυρίως σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Η αναγνώριση της πολιτικής του ΚΚΕ εκφράστηκε πρώτα μέσα από τις αρχαιρεσίες των εκπαιδευτικών. Στον Εβρο εκλέχθηκαν 2 αντιπρόσωποι, έναντι ενός την προηγούμενη χρονιά. Σημαντική ήταν η αύξηση της ΔΕΕ σε Καβάλα και Ορεστιάδα. Ενώ στην Κομοτηνή η παράταξη διπλασίασε τις ψήφους της και ανέδειξε αντιπρόσωπο στο Σύλλογο των Δασκάλων.

Και οι ευρωεκλογές ήταν το επόμενο βήμα για πολλούς νέους, γονείς και εργαζόμενους. Το ΚΚΕ συγκέντρωσε ψήφους πέρα από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του και ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο στοιχείο πως το ΚΚΕ καθημερινά "κερδίζει ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση του λαού". Οπως δηλώνει ο γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Κρεωνάς, "το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε τις δυνατότητες που ανοίγονται για την από εδώ και πέρα δουλιά της Οργάνωσης. Δυνατότητες για νέους αγώνες στην κατεύθυνση συγκρότησης του Μετώπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ