Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙ ΗΠΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΝΕΥΣΤΗ
υπόθαλψη ελληνοτουρκικής έντασης

Σε επιχείρηση διασκέδασης των αμερικανικών "ανησυχιών" προβαίνει η κυβέρνηση, με την προώθηση πιο στενής ακόμα, ελληνοαμερικανικής συνεργασίας για την τρομοκρατία!!!

Η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών παίρνει χαρακτήρα μάλλον απόδειξης πως η ελληνική κυβέρνηση λαβαίνει πολύ σοβαρά τις αιτιάσεις των ΗΠΑ, περί ελληνικής υπόθαλψης της δράσης του ΡΚΚ και περί γενικότερης αδυναμίας της να αντιμετωπίσει ό,τι η αμερικάνικη διπλωματία εννοεί τρομοκρατία και ότι είναι έτοιμη να ενεργήσει "εποικοδομητικά" για να ξεπεράσει αυτή την "αδυναμία"!!!

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει γύρω από τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, κρύβει σκοπιμότητες. Στόχος είναι η ρυμούλκηση της Ελλάδας σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση, την ίδια στιγμή που, η αμερικανική διπλωματία, σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει ότι δεν αξιολογεί ως επαρκές (! ) το πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και έμμεσα ζητά την τροποποίησή του.

Η ελληνική κυβέρνηση αναζητώντας τάχα περιθώρια ελιγμών, στην ουσία δίνει εξετάσεις στην ηγεσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την πρόθεσή της να κάνει γρήγορα τα "αναγκαία βήματα".


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ