Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Στάσεις εργασίας των εργαζομένων

Δίωρες στάσεις εργασίας από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή αρχίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων, που διεκδικούν δεδουλευμένα και προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών. Να σημειωθεί ότι και οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις - διανύουν την 48η μέρα - διεκδικώντας ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Την απόφαση για τις στάσεις εργασίας πήρε προχτές η Γενική Συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες από την 1.1.99. Επίσης, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να καταπατείται το πενθήμερο και τα ρεπό και να μη δίδεται η άδεια μητρότητας όπως ορίζει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Παράλληλα, ο σύλλογος των εργαζομένων ζητεί την έγκριση του νέου Οργανισμού, ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας που δεν προβλέπει ο τωρινός Οργανισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στον παλιό Οργανισμό δεν προβλέπονται θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού Δ(ημόσιας) Ε(εκπαίδευσης) τη στιγμή που στο νομό Χανίων είναι άνεργες πάρα πολλές νοσηλεύτριες της Σχολής του νοσοκομείου.

Σήμερα οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας από τις 7.30 πμ - 9.30 πμ, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή η στάση εργασίας θα γίνει από τις 12.30 μέχρι τις 2.30 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ