Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση

Aποκαλύπτω σήμερα - πρόκειται για μια ακόμα αποκλειστικότητά μου στα "ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ" - τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Πριν αναφερθώ στα ονόματα, επισημαίνω πως ο πρωθυπουργός προχωρεί σε αλλαγές, κυρίως στα υπουργεία που σχετίζονται με τα προβλήματα της καθημερινότητας, η μη επίλυση των οποίων οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος να το καταψηφίσουν στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ο Κ. Σημίτης είναι βέβαιος ότι με τον ανασχηματισμό θ' αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα λαϊκά προβλήματα και ευελπιστεί να επανακάμψουν στο ΠΑΣΟΚ οι αποσκιρτήσαντες, στις ευρωεκλογές, ψηφοφόροι, ώστε να ξαναεκλεγεί πρωθυπουργός στις εκλογές του 2000.

Τα νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν τα υπουργεία, έχοντας καθαρό το περιεχόμενο της πολιτικής που θ' ακολουθήσει εφεξής η κυβέρνηση και σαφή εντολή να μην παρεκκλίνουν ούτε "ίντσα" από τις πρωθυπουργικές κατευθύνσεις.

Aρχίζω την αποκάλυψη των ονομάτων των νέων υπουργών, επισημαίνοντας το άμεσο και αποκλειστικό καθήκον που τους ανατίθεται:

* Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κρατώντας και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Θα στείλει ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στο Βελιγράδι, για να συλλάβει τον σφαγέα Μιλόσεβιτς και να τον παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Ετσι θ' αντιμετωπιστεί η δικαιολογημένη καχυποψία των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έναντι της Ελλάδας, που είναι αποτέλεσμα της αντιπολεμικής - αντιΝΑΤΟικής στάσης του ελληνικού λαού στη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Θα προχωρήσει αμέσως στην απεξάρτηση της Αστυνομίας από το αριστερό παρελθόν της και θα τη μετατρέψει σε δεξιά, που θα εξολοθρεύει όλους τους Αλβανούς, τους Κούρδους και τους Πακιστανούς λαθρομετανάστες, θα συλλαμβάνει κάθε αναρχικό και κομμουνιστικό στοιχείο που διασαλεύει τη δημόσια τάξη στις λαϊκές διαδηλώσεις. Ετσι θ' αντιμετωπιστεί η έξαρση της εγκληματικότητας και, ταυτοχρόνως, η κομμουνιστική απειλή που εμφανίζεται ξανά στη χώρα μας.

* Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Θόδωρος Πάγκαλος. Αμεσα μέτρα το κλείσιμο της "Ολυμπιακής" και του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών και ολόκληρου του ΟΤΕ. Ετσι θ' αντιμετωπιστούν τα κρατικά ελλείμματα και θα σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των τουριστών, που βλάπτουν το"προφίλ" της σύγχρονης Ελλάδας.

* Υπουργός Εργασίας ο Ιάσων Στράτος. Θα συνενώσει σ' ένα συνδικάτο τον ΣΕΒ με τη ΓΣΕΕ. Ετσι θα εξυγιανθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ.

* Υπουργός Βιομηχανίας ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Θα λάβει μέτρα για ν' αυξηθούν περισσότερο τα κέρδη των βιομηχάνων. Ετσι θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και θα διατηρηθεί σε ψηλά επίπεδα το Χρηματιστήριο.

* Υπουργός Γεωργίας ο Γιάννης Μαρίνος - μεταγραφή από τη ΝΔ. Θα πείσει τον Πατάκη, τον Μπούτα και τον Νασίκα για τον αναπροσανατολισμό του αγροτικού κινήματος. Ετσι θα επιτευχθεί ο στόχος να μην κλείνει η Εθνική οδός και να λειτουργήσει η αγροτική οικονομία στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000", προς όφελος των αγροτών.

Προχωρώ στην αποκάλυψη κι άλλων ονομάτων νέων υπουργών:

* Υπουργός Υγείας ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Θ' αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας των δημοσίων νοσοκομείων στα επίπεδα του Ιατρικού Κέντρου, του οποίου είναι ο ιδιοκτήτης. Ετσι θα υπάρξει συναγωνισμός και υγιής ανταγωνισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της υγείας, προς όφελος των ασθενών.

* Υπουργός Παιδείας ο Σοφοκλής Ξυνής. Σκοπός του να λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία όπως τα ιδιωτικά - την ξέρει καλά τη δουλιά ως λειτουργός της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ετσι δε θα ξαναδούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές να καταλαμβάνουν σχολεία και να διαδηλώνουν στους δρόμους, αφού θ' αναβαθμιστεί συνολικά το επίπεδο γνώσης και μόρφωσης των νέων μας.

* Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ ο Ιωάννης Πρετεντέρης. Θ' αναπροσαρμόσει την κυβερνητική πληροφόρηση, από την αντιδεξιά ρητορεία, στην κατεύθυνση πρακτικής αντιμετώπισης της αριστερής προπαγάνδας των κομμουνιστών και των "τσοβολιστών". Ετσι το ΠΑΣΟΚ θα εισχωρήσει ακόμα περισσότερο στον όμορο συντηρητικό χώρο, εξασφαλίζοντας ψήφους που θα του χρειαστούν στις εθνικές εκλογές του 2000.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανασχηματισμός για πιο διευρυμένη στήριξη στην πολιτική της(2014-06-03 00:00:00.0)
«Νέα» πρόσωπα, «άλλο» σχήμα, ίδια πολιτική(2014-05-31 00:00:00.0)
Ανασχηματισμοί!(2014-05-31 00:00:00.0)
Διαψεύδει, αλλά προετοιμάζεται για εκλογές(2009-01-14 00:00:00.0)
Από Κώστα σε ...Κώστα(2004-03-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ