Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα συρρίκνωση της "Ολυμπιακής"

Εξι σωματεία εργαζομένων της εταιρίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη σκόπιμη πρόκληση προβλημάτων, με σκοπό την απαξίωση και την εκχώρησή της σε ιδιώτες

Σε νέα συρρίκνωση του πτητικού έργου της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" - την τρίτη το τελευταίο διάστημα - προσανατολίζονται κυβέρνηση και διοίκηση, με πρόσχημα τις καθυστερήσεις στις πτήσεις του εταιρίας. Καθυστερήσεις, βέβαια, για τις οποίες αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, που καιρό τώρα εφαρμόζει πολιτική δυσφήμισης και απαξίωσης του εθνικού αερομεταφορέα, με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα.

Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις έξι σωματείων εργαζομένων στην ΟΑ καλούν την κυβέρνηση να πάψει επιτέλους να μεταθέτει στους εργαζόμενους τις δικές της, αποκλειστικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", καταγγέλλοντας παράλληλα ότι σκόπιμα προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία της εταιρίας, με προφανή σκοπό την απαξίωση και την εκχώρησή της σε ιδιώτες.

Με ανακοίνωσή τους τα ΔΣ της Επαγγελματικής Ενωσης Αέρος Ελλάδας (ΕΕΑΕ), της Ενωσης Τεχνικών Εναέριων Μεταφορών και Πτυχιούχων (ΕΤΕΜ-Π), της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), των Συλλόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΟΑ (ΣΗΜΟΑ) και του Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΤΕΠΟΑ), καθώς και του Σωματείου Εργατικού Προσωπικού (ΣΕΠΟΑ), καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη ότι αφού σκόπιμα προκάλεσαν σωρεία διοικητικών προβλημάτων και δυσλειτουργία στην ΟΑ (μη έγκαιρη πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, αγοράς - ανανέωσης τεχνολογικού εξοπλισμού κλπ.) υπηρετώντας το στόχο της ιδιωτικοποίησης, επιχειρούν για άλλη μια φορά εντέχνως να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους. Χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του υπουργού το περασμένο Σάββατο στο Δυτικό Αεροδρόμιο, "θεατρικού τύπου έφοδο", επισημαίνοντας ότι ενώ διαπίστωσε ότι μόνο δύο πτήσεις σε σύνολο 80, καθυστέρησαν για τεχνικούς λόγους, είχε δηλώσει "ψευδώς" στα ΜΜΕ ότι αιτία των καθυστερήσεων είναι η "λευκή απεργία των τεχνικών", ζητώντας, μάλιστα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Με την ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των έξι σωματείων προκαλούν τον Τ. Μαντέλη να κάνει γνωστούς τους λόγους όλων των καθυστερήσεων στην ΟΑ και πόσο συμμετέχουν σ' αυτές του "Γιουροκοντρόλ" και άλλοι παράγοντες εκτός της εταιρίας, π.χ. ΥΠΑ. Καταλήγοντας τονίζουν ότι πρέπει επιτέλους κυβέρνηση και υπουργός να "πουν μια αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάψουν να ρίχνουν ευθύνες στους εργαζόμενους".

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προχωρά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου για την εκχώρηση της διοίκησης της ΟΑ στον ξένο "μάνατζερ", με ειδική διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις "μη κυβερνητικές οργανώσεις". Με τη διάταξη αυτή, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, η ΟΑ εξαιρείται από τους περιορισμούς του νόμου 2414/96.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ