Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορούνται για καταπάτηση 2.500 στρεμμάτων

Τη στιγμή που καίγονταν χτες το μεσημέρι 300 στρέμματα δάσους στην Πεντέλη, στα δικαστήρια συζητούνταν μια υπόθεση καταπάτησης και οικοπεδοποίησης 2.500 στρεμμάτων στην πολύπαθη αυτή περιοχή από τους εμπρηστές και τους οικοπεδοφάγους.

Κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος (1608/50) είναι η δικηγόρος Μ. Παπαγεωργίου - Θεοδωράκη,ο συμβολαιογράφος Δ. Δημητρέλλος και ο υποθηκοφύλακας Π. Σακκόπουλος.Κατηγορούνται ότι με πρωτοφανείς παρανομίες προετοίμασαν και εκτέλεσαν σχέδιο καταπάτησης 2.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη, που πωλήθηκε στη συνέχεια σε οικόπεδα.

Οπως προκύπτει από το πόρισμα του εισαγγελέα Η. Κολιούση,με προτροπή της Μ. Παπαγεωργίου - Θεοδωράκη, η οποία στη δεκαετία του 1970 ήταν νομική σύμβουλος της Μονής Πεντέλης, το 1995 ο Απ. Κολοβός (σήμερα δε ζει) εμφανίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να εκδοθεί απόφαση με την οποία θα του αναγνωρίζεται η κυριότητα στην έκταση των 2.500 στρεμμάτων, καθώς επικαλούνταν ότι το συμβόλαιο αγοράς που είχε υπογραφεί το 1936 καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1945, όταν είχε καεί και το Υποθηκοφυλακείο Κρωπίας! Ο Απ. Κολοβός απεβίωσε πριν "κλείσει" η υπόθεση της δασικής έκτασης των 2.500 στρεμμάτων και τότε η Μ. Παπαγεωργίου - Θεοδωράκη βρήκε άλλον "ιδιοκτήτη", τον Χαρ. Γεωργόπουλο και με τη συνδρομή του υποθηκοφύλακα Κρωπίας Π. Σακκόπουλου και του συμβολαιογράφου Αθήνας Δ. Δημητρέλλου πέτυχε να μεταγράψει το 1995 το συμβόλαιο του 1936!

Χτες απολογήθηκε ο Π. Σακκόπουλος, αλλά προέκυψε διαφωνία για την προφυλάκισή του ή μη μεταξύ του 9ου ειδικού ανακριτή Χ. Κατσάνη και του εισαγγελέα Γ. Καραϊσκου, με αποτέλεσμα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Σήμερα για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν η Μ. Παπαγεωργίου - Θεοδωράκη και ο Δ. Δημητρέλλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ