Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
"Ξεπουλήθηκε" το ΞΕΝΙΑ

Την πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΑΟΛ καταγγέλλει η ΝΕ του ΚΚΕ

Το ξεπούλημα του ξενοδοχείου Ξενία Λευκάδας στην εταιρία "Σελέκτικα", με δεύτερο αυτή τη φορά φωτογραφικό διαγωνισμό, από την πλειοψηφία του ΔΣ του Ταμείου Αμύνης Οινοπαραγωγών Λευκάδας (ΤΑΟΛ), δηλαδή της Ενωσης των αγροτικών συνεταιρισμών, καταγγέλλει σε ανακοίνωση η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, το ΔΣ του ΤΑΟΛ την περασμένη Παρασκευή "αποδέχτηκε μίσθωμα 2,5 εκατομμύρια το μήνα για ένα ξενοδοχείο 64 δωματίων και συνολικής επιφάνειας 4 στρεμμάτων, όταν το καφενείο που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο, πληρώνει ενοίκιο ένα εκατομμύριο το μήνα".

Να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση του ΤΑΟΛ στις αρχές Μάη με σκανδαλώδη τρόπο είχε αποφασίσει να ενοικιάσει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη "Σελέκτικα" για 20 χρόνια αντί 25 εκατομμυρίων το χρόνο. Το Εποπτικό Συμβούλιο όμως του ΤΑΟΛ αλλά και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων είχαν απορρίψει την απόφαση αυτή.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει την πλειοψηφία του ΤΑΟΛ ως ανθρώπους που "παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα" και σημειώνει ότι οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. "Οι κύριοι αυτοί, καθώς και οι παρατάξεις με τις οποίες εκλέχτηκαν, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να ξεπουλάνε την περιουσία της Ενωσης, που με αίμα και ιδρώτα απέκτησαν οι αγρότες της Λευκάδας", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ. Καταγγέλλει ακόμη την πλειοψηφία του ΔΣ ότι, "αφού οδήγησαν στα όρια της χρεοκοπίας την Ενωση, έρχονται τώρα να ξεπουλήσουν το καλύτερο περιουσιακό της στοιχείο". "Αυτή η ιστορία του ξεπουλήματος της κοινωνικής ιδιοκτησίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, με συνοπτικές και παράτυπες διαδικασίες, που γεμίζουν τις τσέπες ορισμένων και διαμορφώνουν τα στοιχεία του αλισβερισιού, πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από τους αγρότες αλλά από όλη τη λευκαδίτικη κοινωνία".

Τέλος, η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί στην ανακοίνωση τους αγρότες να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα της περιουσίας του ΤΑΟΛ και να την περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο και μέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ