Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα "ταμπού" του προέδρου

Για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ό,τι έχει να κάνει με τις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι θέμα "ταμπού", όπως τουλάχιστον προκύπτει από την άρνησή του να συζητήσει αυτό το θέμα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης λευκού κρέατος "Κελαϊδίτης".

Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών και μέτρα στήριξης του κλάδου. Στα πλαίσια αυτά επισκέφθηκαν και το υπουργείο Γεωργίας, αλλά και τη Συνομοσπονδία, προκειμένου να ζητήσουν στήριξη στον αγώνα τους. Μόλις όμως έκαναν αναφορά στο θέμα των εισαγωγών και στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας παραγωγής και εμπορίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δε δέχτηκε καμία κουβέντα, φάνηκε μάλιστα αυστηρότερος και από τους παράγοντες του υπουργείου Γεωργίας, όπως ειπώθηκε!

Τελικά, όπως δείχνει και το προαναφερόμενο παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όλα μπορεί να τα θέτει σε διάλογο ή "διάλογο", ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, εκτός όμως απ' όσα συνθέτουν το "μονόδρομο" της κυβερνητικής πολιτικής και τους βασικούς κοινοτικούς κανόνες, όπως την περιβόητη "ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων" - διάβαζε: ασυδοσία των πολυεθνικών.

Κι έχει μια ιδιαίτερη σημασία, αυτή την περίοδο, το συγκεκριμένο γεγονός, με τα "διοξινωμένα" κοτόπουλα, χοιρινά και δε συμμαζεύεται. Ούτε απ' αυτά, όμως, δε σκαμπάζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ