Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα "βρήκε" η Εγνατία με την ομάδα Δούκαρη

"Καθαρή" από παλιές εκκρεμότητες η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος συγχωνεύεται πλήρως με την Εγνατία Τράπεζα, το νέο "αφεντικό" της πια, μετά την παράδοσή της στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα που είχε δρομολογήσει πέρσι η κυβέρνηση. Οπως ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, οι παλαιοί μέτοχοι μειοψηφίας (η λεγόμενη ομάδα Δούκαρη που ήταν παλιοί ιδιοκτήτες της Τράπεζας) παραιτήθηκαν αμετάκλητα από όλες ανεξαιρέτως τις αγωγές τους που στρέφονταν κατά του κύρους των αυξήσεων του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το έτος 1986 μέχρι σήμερα.

Με τη συμβιβαστική συμφωνία που ολοκληρώθηκε μεταξύ της Τράπεζας και της ομάδας Δούκαρη, η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος ολοκληρώνει χωρίς παλιές εκκρεμότητες τη διαδικασία συγχώνευσης με την Εγνατία Τράπεζα και μετονομάζεται σε Εγνατία.

Στο μεταξύ προχτές πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η γενική συνέλευση των μετόχων της Εγνατίας Τράπεζας, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Β. Θεοχαράκης παρουσίασε στους μετόχους τη διαδικασία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης της Εγνατίας Τράπεζας με την ΤΚΕ. Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, η Εγνατία Τράπεζα απορροφάται από την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος και αμέσως η επωνυμία της Τράπεζας μεταβάλλεται σε Εγνατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ