Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κραυγή αγωνίας από τους ΕΒΕ

Το 80% έφτασε η πτώση του τζίρου στην αγορά, οι ακάλυπτες επιταγές και οι συναλλαγματικές το 5άμηνο Γενάρη - Μάη '99 άγγιξαν τα 150 δισ. δραχμές και 1.375 επιχειρήσεις πτώχευσαν. Τα στοιχεία αυτά, αλλά και ειδικότερα η κρίση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ). Κοινή διαπίστωση που εκφράστηκε είναι πως η συνεχιζόμενη καταστρεπτική οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σε βάρος των ΜΜΕ δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας εξόδου από την κρίση.

Την ήδη βεβαρημένη κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει η κρίση στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Μάλιστα οι βιοτέχνες εκτιμούν πως η παραμονή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και η συνεχιζόμενη διέλευση των στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος, δημιουργεί κρίση στην κίνηση της αγοράς, την εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων και στον τουρισμό της χώρας μας.

Τέλος η ΟΒΣΘ, με ανακοίνωσή της και με αφορμή το πρόβλημα με τις διοξίνες, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρότατα μέτρα για να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων των εταίρων μας στις Βρυξέλλες.

"Ο βιοτεχνικός κόσμος δε μένει απαθής στην παρούσα τραγική κατάσταση και θα αντιδράσει για την ανατροπή της", καταλήγει η ΟΒΣΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ