Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Πολυτέλεια οι αγροτικοί δρόμοι

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους κατοίκους του οικισμού Κενταύρου Δήμου Μύκης

Ενα από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολεί τους κατοίκους του οικισμού Κενταύρου του δήμου Μύκης Ν. Ξάνθης, είναι η παντελής έλλειψη αγροτικών δρόμων για τη μετάβαση στα χωράφια τους και στις κτηνοτροφικές τους μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή. Το πρόβλημα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τους υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ: "Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού να μην μπορούν να χρησιμοποιούν γεωργικούς ελκυστήρες κ.ά. αγροτικά μηχανήματα που είναι αναγκαία για την καλλιέργεια της γης. Επίσης, δεν μπορούν να μεταφέρουν ζωοτροφές και ό,τι άλλο χρειάζεται στις κτηνοτροφικές μονάδες τους. Ετσι, λόγω της αδυναμίας χρησιμοποίησης σύγχρονων μέσων καλλιέργειας, η παραγωγή πραγματοποιείται με πρωτόγονα μέσα εργασίας και οι κάτοικοι υποβάλλονται σε κοπιαστικές εργασίες. Επίσης, η παραγωγικότητα της εργασίας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό.

Οσες φορές οι κάτοικοι του Κενταύρου αποπειράθηκαν να ανοίξουν μόνοι τους, με δικά τους μέσα και εργασία αγροτικούς δρόμους, τους σταμάτησε το δασαρχείο, με την υπόδειξη να βγάλουν σχετική άδεια, ενώ στη συνέχεια όταν υπέβαλαν αίτηση για την έκδοση άδειας, αυτή απορρίφθηκε.

Η τέτοια αντιμετώπιση έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών για το τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να αρχίσει η διάνοιξη αγροτικών δρόμων, οι οποίοι θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ