Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τη Δευτέρα το προσχέδιο του ΔΝΤ

Νέα συνάντηση είχαν χτες οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την ερχόμενη Δευτέρα θα παραδώσουν στον Γ. Παπαντωνίου προσχέδιο της έκθεσης για την ελληνική οικονομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο του ενδιαφερόντων των ελεγκτών του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, βρέθηκαν όλα τα θέματα αιχμής της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα αυτά των ιδιωτικοποιήσεων (Εμπορική, Ολυμπιακή Αεροπορία) και των νέων "μεταρρυθμίσεων" στην αγορά εργασίας (κατάργηση του ορίου των απολύσεων, μη καταβολή αποζημιώσεων για απολύσεις κλπ).

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποσπάσει και νέα εύσημα από το ΔΝΤ. Αρμόδιοι παράγοντες θεωρούν ότι δεν είναι τυχαίο πως ανακοινώθηκαν νέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις (Ολυμπιακή, Σκαραμαγκάς, ΕΤΒΑ, ΑΤΕ), τις ημέρες που η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ περιόδευε και ενημερωνόταν από τα διάφορα υπουργεία για την πρόοδο του προγράμματος "σύγκλισης". Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η προπαγανδιστική γραμμή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ενάντια στο κλίμα παροχολογίας... Προφανώς οι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου έκριναν ότι στα μάτια των τοποτηρητών του ΔΝΤ μεινόταν το κύρος της κυβέρνησης, καθώς δημοσιεύματα την έφεραν δέσμια της παροχολογίας και φρόντισαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ