Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Στην Ιταλία για το ξεπούλημα του ΟΤΕ

Εντείνονται οι διεργασίες ολοκλήρωσης της τέταρτης φάσης ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, μέσω της διάθεσης ενός ακόμη πακέτου μετοχών σε ιδιώτες. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται από προχτές στην Ιταλία ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, όπου πραγματοποιεί σειρά παρουσιάσεων της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση, οι παρουσιάσεις διοργανώνονται στη Ρώμη και το Μιλάνο, από τη "Solomon Smith Barney" και απευθύνονται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Λόγος γίνεται για την εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση διάθεση ενός ακόμη πακέτου μετοχών του οργανισμού, που αντιστοιχεί στο 14% του μετοχικού του κεφαλαίου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής (η οποία έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 7-9 Ιούλη), θα ανήκει σε ιδιώτες το 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, από 35% που ανήκει σήμερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το παραπάνω πακέτο μετοχών, ποσοστό 1% θα διατεθεί με προνομιακούς όρους στους επενδυτές που έχουν κρατήσει μετοχές του τρίτου πακέτου, ποσοστό 4% θα διατεθεί στους κατόχους προμετόχων και 9% θα διατεθεί σε ξένους και Ελληνες επενδυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ