Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σταθερότητα

ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10,2 θα... "σταθεροποιηθεί" η ανεργία στην Ελλάδα, εκτιμά σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, πράγμα που μεταφράζεται σε 400.000 ανέργους. Μάλιστα το παρουσιάζει και ως... θετική είδηση. Προφανώς κάπως έτσι την εννοεί και ο Σημίτης τη... σταθερότητα.

***

Νούμερα, τα οποία, όσο μεγάλα κι αν είναι, πάλι δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Πρώτον, γιατί η ανεργία είναι αρκετά μεγαλύτερη. Δεύτερον, γιατί ούτε τους υποαπασχολούμενους βάζουν μέσα, ούτε όσους δουλεύουν με διάφορα περίεργα "καθεστώτα", που εύσχημα αποκαλούνται νέες εργασιακές σχέσεις.

***

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το φορολογικό σύστημα συζητάει, λένε, ο Δρυς και το επιτελείο του. Με αυτό λέει ο κάθε φορολογούμενος (δίκην λογιστή) θα υπολογίζει το φόρο που του αναλογεί και θα τον πληρώνει!

***

Οπως καταλαβαίνετε, αν από τον Ιούνη έχουν αρχίσει να σκέφτονται τέτοια πράγματα στο υπουργείο Οικονομικών, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν έρθει ο Αύγουστος που ως γνωστόν το θερμόμετρο ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα και επηρεάζει καθοριστικά την ανθρώπινη νόηση.

***

Γιατί δε φτιάχνουν ένα σύστημα όπου ο κάθε φορολογούμενος να πληρώνει όσα εκτιμά ότι του... επιστρέφει το κράτος με τη μορφή υγείας - παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης;

***

Τότε θα δει ο Δρυς, στην καταμέτρηση των εσόδων, τι σημαίνει... το απόλυτο μηδέν και άντε μετά να φτιάξει τον προϋπολογισμό

***

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ λόγω των εξελίξεων η αρθρογραφία με αντικείμενο το "τις πταίει" για την κατάσταση στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ώστε μετά... μεγάλης λύπης της (απαρηγόρητη είναι) η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δώσει το μάνατζμεντ της εταιρίας.

***

Επειδή στο χορό έχουν μπει και πολλές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, συνιστούμε αυτοσυγκράτηση, γιατί αν μπει κανείς στον κόπο να το ψάξει... μάλλον θα τρίξουν ακόμη και οι κλειδαριές στις Φυλακές Κορυδαλλού αναμένοντας κρατούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ