Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Σε απόγνωση 120 υλοτόμοι

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα σοβαρά προβλήματα στη διάθεση της εγχώριας παραγωγής ξυλείας (στρογγυλής και καυσόξυλων) λόγω αθρόων εισαγωγών από τις γειτονικές χώρες, που αντιμετωπίζουν οι πάνω από 120 υλοτόμοι των δασικών συνεταιρισμών Ορεινής και Ξηροτόπου Ν. Σερρών, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ τονίζεται ότι ενώ για την εισαγωγή ξυλείας διατίθεται πολύτιμο συνάλλαγμα, ανεκμετάλλευτες μένουν δασικές περιοχές που υποδεικνύονται από το Δασαρχείο. Ακόμα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής χρειάζεται η χαλικόστρωση των δασικών δρόμων και η διάνοιξη νέων. Λόγω, εξάλλου, της μη χαλικόστρωσής τους, κυρίως των κεντρικών δρόμων που βουλιάζουν, αναγκάζονται να υποβάλλονται σε πρόσθετα έξοδα, να πληρώνουν γερανούς και ανατρεπόμενα φορτηγά προκειμένου να μεταφέρουν τα δασικά προϊόντα που υλοτομούν (στύλους της ΔΕΗ, στρογγυλή ξυλεία κλπ.) σε σημεία που να μπορούν να φορτωθούν και μετά τις 10 του Οκτώβρη. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών δύο παραμεθόριων δασικών συνεταιρισμών είναι νέοι με μέσο όρο ηλικίας 30 - 35 χρονών και πολύτεκνοι και η υλοτομία αποτελεί την κύρια πηγή απασχόλησής τους και εξασφάλισης εισοδήματος των οικογενειών τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για το τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να προστατευτεί η εγχώρια παραγωγή ξυλείας, καθώς και για τη δημιουργία ευνοϊκότερων όρων τόσο για την εκμετάλλευση του δασικού πλούτου της περιοχής όσο και τη στήριξη του εισοδήματος των υλοτόμων στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ