Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διατηρούν τη μονιμότητα οι δασοπυροσβέστες

Διατηρούν τη μονιμότητά τους που προστατεύεται από το Σύνταγμα οι δασοπυροσβέστες, που μετατάχθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα με απόφαση του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων των υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, που θα μεταταγούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, με την υπ' αριθμόν 173/1999 απόφασή του, έκρινε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα και διευκρινίζει ότι οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών θεωρούνται αυτοδικαίως αποσπασμένοι στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ολομέλεια του ΣτΕ εκκρεμεί και το θέμα της συνταγματικότητας ή μη της μεταφοράς της δασοπροστασίας από τη Δασική Υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, μετά από προσφυγή της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων και του Δασοπονικού Συλλόγου Ελλάδας. Για το ίδιο η διευρυμένη επταμελής σύνθεση του Ε Τμήματος του ΣτΕ - κατά πλειοψηφία - είχε κρίνει συνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, αλλά παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ