Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απάντηση ο ενωμένος - συντονισμένος αγώνας

Καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), σε χτεσινή ανακοίνωσή του, καταγγέλλει και καταδικάζει "την κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ και υπηρεσιών του δημοσίου, που αποτελούν περιουσία του λαού" και καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη, που θα γίνει τη Δευτέρα 5 Ιούλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος),για το συντονισμό του αγώνα και την κατάρτιση προγράμματος δράσης.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση, χάριν του αντιλαϊκού μονόδρομου της ΟΝΕ, βγάζει στο σφυρί επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, θυσιάζοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό. "Στα πλαίσια αυτά", επισημαίνει, "ανάμεσα στις εκατοντάδες επιχειρήσεις του δημοσίου που έχει προγράψει η κυβέρνηση, τώρα ιεραρχεί σε προτεραιότητα την παράδοση του εθνικού μας αερομεταφορέα, την "Ολυμπιακή Αεροπορία", βορά στο πολυεθνικό κεφάλαιο, θέτοντας αυτό το φορέα εθνικής και στρατηγικής σημασίας, καθώς και τους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής" στα νύχια της ιδιωτικής κερδοσκοπίας".

Ο συνωμοτικός τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε στην παράδοση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στην αγγλική "Σπίντγουιν", αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει φραγμούς, προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, όπως επιτάσσουν οι "φίλοι, εταίροι και σύμμαχοί" της. Αποδεικνύει παράλληλα ότι η κυβέρνηση προχώρησε σ' αυτή την παράδοση όπως όπως, φοβούμενη μήπως οι αντιδράσεις των εργαζομένων εμποδίσουν αυτό το ξεπούλημα.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι οι ΔΕΚΟ και οι επιχειρήσεις του δημοσίου αποτελούν κοινωνικό αγαθό και γι' αυτό θα πρέπει να λειτουργούν προς το συμφέρον του λαού και πως η παράδοση των επιχειρήσεων, που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην εθνική οικονομία και άμυνα της χώρας στα χέρια των ιδιωτών και των κερδοσκόπων, εγκυμονεί γενικότερους κινδύνους. "Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΜΕ επιμένει στην κατά 100% παραμονή τους στο δημόσιο, που κάτω από προϋποθέσεις, διασφαλίζει τον κοινωνικό τους ρόλο και την ασφάλεια της χώρας".

Επισημαίνει, επίσης, πως για το ξεπούλημα της "Ολυμπιακής" και των άλλων επιχειρήσεων, εκτός από την κυβέρνηση, σοβαρότητες ευθύνες έχουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας στο χώρο της "Ολυμπιακής","γιατί με την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής συμπράττουν με την κυβέρνηση σ' αυτό το αντιλαϊκό και αντεργατικό έγκλημα".

Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως "ο μόνος δρόμος για τηναποτροπή του ξεπουλήματος της ΟΑ, αλλά και των εκατοντάδων δημόσιων επιχειρήσεων που έχει στο πρόγραμμά της για ξεπούλημα η κυβέρνηση, είναι ο δρόμος του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα" και δηλώνει ότι όχι μόνο θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτό τον αγώνα, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργηθεί μέτωπο αποφασιστικής και αποτελεσματικής αντίστασης, όλων των εργαζομένων για τη διάσωση των δημόσιων επιχειρήσεων και την κατά 100% παραμονή τους στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ