Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχοι τροφίμων για τα μάτια του κόσμου...

Τη δημιουργία του υποτιθέμενου Ενιαίου Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ), "ξαναδιαφημίζει" η κυβέρνηση, επιχειρώντας κατόπιν εορτής να δείξει στους καταναλωτές ότι στο μέλλον θα γίνονται αποτελεσματικοί ...έλεγχοι.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης δήλωσε χτες ότι το θέμα του ΕΦΕΤ να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο μεθαύριο Παρασκευή και πως μέχρι το Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο το σχετικό νομοσχέδιο. Ερωτηθείς για το τι θα περιλαμβάνουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού, ο υπουργός Γεωργίας περιορίστηκε να πει πως οι διατάξεις θα είναι τέτοιες, που να μη δημιουργούν κραδασμούς και ανέφερε γενικώς ότι υπάρχει μια γκρίζα ζώνη στο θέμα των ελέγχων ...στις βιομηχανίες.

Και η ουσία του θέματος είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει κάποιες μικροτροποποιήσεις στο αρχικό προσχέδιο νόμου για τον ΕΦΕΤ, χωρίς να αλλάξει όμως τη βασική του φιλοσοφία. Δηλαδή, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που επιβάλλουν τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των πολυεθνικών τροφίμων της ΕΕ και των ΗΠΑ και σε βάρος της προστασίας των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ