Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Ετοιμάζεται η μπριγάδα για την Κούβα

Μπριγάδα αλληλεγγύης στην Κούβα θα στείλει στα τέλη του Ιούλη η ΚΝΕ, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει, μαζί με άλλες τρεις Νεολαίες, την ΕΔΟΝ, την ΚΝ Πορτογαλίας (JCP) και τη Σοσιαλιστική Εργατική Γερμανική Νεολαία (SDAJ). Σκοπός της καμπάνιας αλληλεγγύης είναι η ανέγερση ενός Κέντρου Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Matansas. Πρόκειται για την πρώτη κοινή πρωτοβουλία σε τέτοιο επίπεδο και αποκτά μεγάλη σημασία ιδιαίτερα σήμερα, που ο ιμπεριαλισμός δείχνει σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης το αποτρόπαιο, εγκληματικό του πρόσωπο. Απέναντι στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων", η Κούβα αντιστέκεται, αγωνίζεται ηρωικά και αξίζει πραγματικά τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των λαών.

Η ΚΝΕ, πέρα από την προετοιμασία της μπριγάδας - στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη της ΤΟ Οικοδόμων Αθήνας της ΚΝΕ - συγκεντρώνει χρήματα σε λογαριασμό που έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα, με αριθμό 155/344494 - 57, στο όνομα των μελών του Γραφείου του ΚΣ, Ν. Σερετάκη και Δ. Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, οι οργανώσεις της ΚΝΕ αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες, με πρώτη αυτή της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας, που διοργανώνει την Τετάρτη 7/7 λάτιν πάρτι με κουβανέζικο συγκρότημα στον κήπο του Παντείου και θα διαθέσει τα έσοδά του στον παραπάνω λογαριασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ