Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Τέλος σφαγής με "γενική παιδεία"

Ολοκληρώνονται σήμερα με την εξέταση στο μάθημα γενικής παιδείας Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β' Λυκείου, φτάνοντας έτσι στο τέλος ενός χωρίς προηγούμενο εξεταστικού μαραθωνίου συνολικής διάρκειας 14 ημερών. Οι μαθητές δοκίμασαν έτσι στην πράξη τις εξεταστικές συμπληγάδες και τους φραγμούς που υψώνει στη συνέχιση των σπουδών τους η "μεταρρύθμιση". Τώρα, οι μαθητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

Η ταξικότητα του "ενιαίου" λυκείου εκφράστηκε με τον πιο τραγικό τρόπο με το μεγάλο ποσοστό μαθητών της Α Λυκείου που δεν προάγονται στη Β Λυκείου. Τα στοιχεία που είδαν αυτό το διάστημα το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά, χτες όμως, ο γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αγγ. Ζησιμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη των γενικών εξετάσεων, υποστήριξε ότι στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πάντως, συνεχώς νέα στοιχεία εμφανίζονται που αποδεικνύουν ότι μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν προάγονται στη Β Λυκείου και πολλοί από αυτούς προέρχονται από τις εργατοσυνοικίες. Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη, στα σχολεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης έχει απορριφθεί το 13.5% των μαθητών και στη δυτική επαρχία του νομού το 14.5% των μαθητών. Στις βορειοδυτικές συνοικίες της πόλης το 20% των μαθητών, στις δυτικές συνοικίες το 18% μένει στην ίδια τάξη.

Χτες πάντως, ο γραμματέας του υπουργείου Παιδείας δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών της Α Λυκείου που δεν προάγονται και παρέπεμψε σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο υπουργός Παιδείας αύριο, στις 2 το μεσημέρι στο Ζάππειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ