Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
"Μοίρασαν" το προεδρείο ΔΗΚΙ και "Νέοι Γιατροί"

Η ΔΗΚΙ αρνήθηκε την πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου

Διαπαραταξιακό προεδρείο, με κοινή πολιτική όμως προέλευση το συντηρητικό χώρο, εκλέχτηκε χτες στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ). Στην πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ τις θέσεις του προεδρείου μοίρασαν μεταξύ τους η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΚΙ) και οι "Νέοι Γιατροί" (ΝΓ), οι οποίοι εξάντλησαν τα πυρά της κριτικής τους προεκλογικά, ενώ η "σταθερότητά" τους για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου εξατμίστηκε μετά το διάλειμμα της συνεδρίασης του ΔΣ.

Το αντιπροσωπευτικό προεδρείο πρότεινε η Μ. Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή τηςΔημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΠΚ-Γ) και υιοθετήθηκε - με διαφορές βέβαια - από όλες τις παρατάξεις, πλην της ΔΗΚΙ. Η Μ. Αλειφεροπούλου υπογράμμισε ότι το αντιπροσωπευτικό προεδρείο αποτελεί θέση αρχής για τη ΔΠΚ-Γ και ότι είναι μια δημοκρατική διαδικασία.

Ο Κ. Οικονόμου (ΔΗΚΙ), απορρίπτοντας την πρόταση της ΔΠΚ - Γ, είπε ότι θα μπορούσε να δεχτεί και το αντιπροσωπευτικό προεδρείο, αν ήταν θέση αρχής, ενώ τώρα η υιοθέτησή της γίνεται από θέση ανάγκης. Ο Κ. Οικονόμου αναγνώρισε ότι το αντιπροσωπευτικό προεδρείο αποτελεί θέση αρχής για τη ΔΠΚ-Γ και ζήτησε την υπερψήφιση του ίδιου για τη θέση του προέδρου.

Στη συνέχεια οι ΝΓ ζήτησαν διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ για πέντε λεπτά. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης οι ΝΓ δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν για πρόεδρο τον Κ. Οικονόμου, ο οποίος συγκέντρωσε 11 ψήφους - 8 της ΔΗΚΙ και 3 των "Νέων Γιατρών". Η ΔΠΚ ψήφισε κατά, ενώ η ΠΑΣΚ-Γ και η ΑΕΓ ψήφισαν λευκό.

Στη συνέχεια η ΔΗΚΙ δήλωσε ότι δε θα έχει υποψήφιο για τη θέση του Αντιπροέδρου, για την οποία έθεσε υποψηφιότητα ο Γ. Πατούλης (ΝΓ) και πήρε 11 ψήφους (Αρνητική ήταν η ψήφος της ΔΠΚ-Γ και λευκή της ΠΑΣΚ-Γ και της ΑΕΓ).

Για τη θέση του γραμματέα ήταν υποψήφιος ο Δ. Στάθης (ΔΗΚΙ) - πήρε 11 ψήφους και εκλέχτηκε - και ο Δ. Στριμένος (ΠΑΣΚ-Γ), που πήρε 5 ψήφους, ενώ η ψήφος της ΔΠΚ-Γ ήταν άκυρη.

Για τη θέση του ταμία ήταν υποψήφιος μόνο ο Γ. Ελευθερίου ("Νέοι Γιατροί") και εκλέχτηκε με 11 ψήφους (Η ψήφος της ΔΠΚ - Γ ήταν αρνητική και λευκή της ΠΑΣΚ-Γ και της ΑΕΓ).

Το προεδρείο του ΙΣΑ είναι: Πρόεδρος: Κ. Οικονόμου (ΔΗΚΙ). Αντιπρόεδρος: Γ. Πατούλης ("Νέοι Γιατροί"). Γενικός Γραμματέας: Δ. Στάθης(ΔΗΚΙ). Ταμίας Γ. Ελευθερίου (ΝΓ).

Μέλη: Γ. Χριστοπούλου, Κ. Νικολούτσος, Δ. Αργυρός,Στ. Τσούκαλος,Ιω. Γιαννούλιας και Στ. Μηλιώτης απ' τη ΔΗΚΙ. Δ. Στριμμένος,Ειρ. Αντωνοπούλου,Σπ. Τσούπανος και Θ. Νησιώτης απ' την ΠΑΣΚ-Γιατρών. Ιω. Δατσέρης (Νέοι Γιατροί), Μ. Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή (ΔΠΚ - Γ) και Π. Κοντολέων (ΑΕΓ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ