Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Μάχη ενάντια στο ξεπούλημα

Αύριο η 24ωρη απεργία. Κάτω από την πίεση των εκπροσώπων της "Επιτροπής Υπεράσπισης του Εθνικού Αερομεταφορέα" που αποχώρησαν από τη χτεσινή συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΣΠΑ αποφάσισε απεργιακή συγκέντρωση και νέες κινητοποιήσεις

Μάχη για να μην περάσει η νεοαποικιακή συμφωνία παράδοσης της δημόσιας "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στο μεγάλο κεφάλαιο δίνουν από αύριο, με την πρώτη τους 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων του εθνικού αερομεταφορέα, συμπεριλαμβανομένων και των εποχικών. Κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ενώ σήμερα, κλιμάκια συνδικαλιστών θα βρεθούν στους χώρους εργασίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Χτες στη συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΣΠΑ, κάτω από την πίεση των εξελίξεων και εκείνων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, που απαιτούν πιο αποφασιστική και ενωτική, στην πράξη, αντιμετώπιση της κυβερνητική πολιτικής, αποφάσισε την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στο ΥΠΕΘΟ, την αποστολή εξώδικου για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της "Επιτροπής Υπεράσπισης του Εθνικού Αερομεταφορέα" σε ένδειξη αντίθεσης στη μέχρι τώρα τακτική της πλειοψηφίας του οργάνου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και ζήτησαν να υιοθετηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που είχαν καταθέσει στο έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ. Τα τέσσερα μέλη του ΔΣ της ΟΣΠΑ δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της αυριανής απεργίας, εκτιμώντας ότι είναι καθοριστική για την περαιτέρω αγωνιστική πορεία των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της ΟΑ. Δήλωσαν, επίσης, ότι η στάση τους αυτή είναι σε πλήρη αρμονία με τις διαθέσεις των εργαζομένων, οι οποίοι βλέπουν την ηγεσία της ΟΣΠΑ να μη στέκεται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

Στο μεταξύ με προκλητικές δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπο ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Ρ. Λιντς,επιδεικνύοντας αλαζονεία νεοαποικιοκράτη, απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν δε "συνεργαστούν" θα δουν την κυβέρνησή τους να κλείνει την "Ολυμπιακή". Μάλιστα σε ερώτηση αν ενοχλείται από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, απάντησε προκλητικά πως εκείνο που τον ενοχλεί είναι ότι τον θεωρούν Αγγλο, ενώ είναι Σκοτσέζος..!Αύριο στις 7μ.μ. ο Ρ. Λιντς αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή στην Επιτροπή Ακροάσεων των ΔΕΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα δικαστήρια η αυριανή 24ωρη απεργία της ΟΣΠΑ (2001-09-18 00:00:00.0)
Με μια στάση εργασίας αντιδρά η ηγεσία της ΟΣΠΑ (2001-02-28 00:00:00.0)
Εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες (2000-06-06 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα απαιτούν οι εργαζόμενοι (1999-07-06 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης κόντρα στο ξεπούλημα (1999-02-09 00:00:00.0)
Καθολική αντίδραση στα καταστροφικά κυβερνητικά σχέδια (1998-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ