Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν διέξοδο

Ανακοίνωση της Επιτροπής Σωτηρίας Ολυμπιακής που υπογράφουν 49 συνδικαλιστές

"H καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης (αύριο), είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στην κυβερνητική υποκρισία και στη μοιρολατρία, που σκόπιμα καλλιεργεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός".Με αυτά τα λόγια 49 συνδικαλιστές της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" (ΟΑ) και των θυγατρικών της, καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στην αυριανή απεργία. Να πουν "όχι" στη συρρίκνωση, στον τεμαχισμό, στην απαξίωση και το ξεπούλημα της ΟΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι "σε αυτή την κρίσιμη φάση για τον εθνικό αερομεταφορέα και το επαγγελματικό μας μέλλον επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ο γραφειοκρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει ξοφλήσει στη συνείδηση των εργαζομένων". Υπογραμμίζουν, όμως, ότι "η αφερεγγυότητα των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν να λιποτακτήσει. Η προοπτική και η αποτελεσματικότητα του αγώνα μας στηρίζεται στην αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων μέσα στα σωματεία, που μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να ξεσκεπάσουν την υποκρισία και να δώσουν διέξοδο".

Στην ανακοίνωσή τους τα συνδικαλιστικά στελέχη διευκρινίζουν ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι, αν θα ληφθούν επιτέλους μέτρα πραγματικής ανάπτυξης, για να σταματήσουν η ΟΑ και οι θυγατρικές της να είναι η αγελάδα που την αρμέγουν τα ιδιωτικά, ντόπια και ξένα, συμφέροντα. Αν θα ληφθούν μέτρα ουσιαστικής αναδιοργάνωσης, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, με ενίσχυση υπηρεσιών πρώτης γραμμής και με κατάργηση των πελατειακών σχέσεων στη δομή και λειτουργία της ΟΑ. Αν θα αναγνωριστεί ο ρόλος της ΟΑ με την αποτίμηση και πληρωμή του κοινωνικού κόστους λειτουργίας της, αντί να δημιουργηθούν γκρίζες ζώνες αποκλεισμού της αερομεταφοράς μέσα στην ελληνική επικράτεια. "Διασφαλίσεις δεν μπορούν να υπάρξουν με το νέο καθεστώς που προωθείται. Γι' αυτό χρειάζεται η απεργία της Πέμπτης να μην είναι μια τουφεκιά στον αέρα και οι εργαζόμενοι να δώσουν προοπτική και αποτελεσματικότητα στον αγώνα τους", καταλήγουν οι συνδικαλιστές.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Β. Αθανασόπουλος,Δ. Βολακάκης,Γ. Βοντετσιάνος,Θ. Γαβαλάς,Κ. Γιακουμπίνη,Σ. Γιαννόπουλος,Π. Γραμματικάκης,Β. Δανέζης,Ν. Δημητρίου,Κ. Ησυχος,Κ. Καγιάννης,Τ. Καϊμάκης,Η. Κανάκης,Χ. Καραγιάννης,Γ. Κοζαϊτης,Μ. Κορρές,Ν. Κουμεντέας,Ε. Κούσουλα,Γ. Μαλικούτης,Λ. Μαμπρεγιάννη,Σ. Μανούσος,Σ. Ματζουράνης,Δ. Μαργαρίτης,Ζ. Μαυροδόγλου,Σ. Μαυρομανωλάκη,Β. Μερζένης,Ν. Μικρόπουλος,Γ. Μουλόπουλος,Ι. Μούμτζης,Χ. Μπαρδόπουλος,Κ. Μπεκιάρης,Β. Νικολακάκης,Κ. Ντούρος,Β. Παναγάκος,Β. Παπαϊωάννου,Φ. Παπούλιας,Δ. Πλειώνης,Σ. Πολιτοπούλου,Κ. Ράπανος,Γ. Ρουμελιώτης,Π. Σοφός,Κ. Τρατράς,Ν. Τριπολίτου,Β. Τσάρας,Ν. Τσαρουχά,Γ. Φιλίππου,Μ. Χυτήρη,Κ. Χωριανόπουλος και Φ. Ψωμάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ