Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέμνησο τον "Απο"

Ο "Απο" βαδίζει το "Γολγοθά", προχωρώντας προς το ικρίωμα. Τα στίφη των μανιακών δε σταμάτησαν να ουρλιάζουν "σταύρωσον, σταύρωσον". Στα στόματα των "γκρίζων λύκων", ξηραίνονται οι αφροί της λύσσας. Ο Ετσεβίτ χαμογελάει πονηρά, δείχνοντας τα μυτερά, κιτρινισμένα δόντια του. Στο "πόντιουμ", ο Κλίντον πλένει τα λερωμένα χέρια του. Αλλά, ο Σημίτης, που "φιλούσε γλυκά", δε μετανιώνει και δεν αυτοκτονεί.

Στα, σπαρμένα με τα καύκαλα των σκοτωμένων πολεμιστών, κακοτράχαλα βουνά του Κουρδιστάν, θλίψη και οργή, αλλά η πορεία προς τον ήλιο συνεχίζεται, με την υπόσχεση των πεθαμένων να πολεμούν μαζί με τους ζωντανούς. Στις φτωχογειτονιές της Τουρκίας και στις μεγαλουπόλεις της κουρδικής προσφυγιάς, θρήνος και οδυρμός, αλλά και η προσμονή της λύτρωσης, με το τάμα των Κουρδισσών μανάδων να γεννήσουν χιλιάδες νέους "Απο".

Κι εσύ Ελληνα πατριώτη, κλάψε για τον "Απο". Λυγμός της καρδιάς είναι το κλάμα, δύσκολο να το κρύψεις. Στην όχθη της αδικίας βρίσκεσαι, δικαιολογημένα ποθείς κι αναζητάς τη δικαιοσύνη.

Μην τους ακούς που σου λένε πως λύγισε την τελευταία ώρα. Δεν έχουν το δικαίωμα οι κιοτήδες και οι ραγιάδες ν' απαιτούν το θάρρος της θυσίας των άλλων. Και το πραγματικό, ακόμα, δεν είναι πάντα το αληθινό. Αλλά κι αν λύγισε στο σωματικό και ψυχικό πόνο, ανθρώπινο. Αν λάθεψε, υπερεκτιμώντας τη δύναμη της "νέας τάξης", συγχώρα τον. Κι αν ακόμα "τα γύρισε" από φόβο ή από ιδιοτέλεια, μη δικαιολογήσεις τους διώκτες του, τους προδότες του και τους δολοφόνους του.

Πρόσεξε, οι κυβερνώντες θα σου πουν να ξεχάσεις τον "Απο", να ξεχάσεις ποιος τον δίωκε, ποιος τον πρόδωσε, ποιος τον εκτέλεσε. Ετσι όπως σου έλεγαν κάποιοι προκάτοχοί τους να ξεχάσεις το κομμένο κεφάλι του Αρη να κρέμεται από τον φανοστάτη των Τρικάλων, την εκτέλεση, εκείνο το εφιαλτικό ξημέρωμα, του Μπελογιάννη. Τη φοβούνται τη μνήμη, γιατί είναι το ρίγος του κορμιού στην προσταγή της συνείδησης, είναι το σινιάλο του παρελθόντος προς το μέλλον.

Κι εσύ άνθρωπε της οικουμένης, μην ξεχάσεις τον "Απο", όπως δεν ξέχασες τον "Τσε", μη λησμονήσεις, όπως σου ζητούν οι παγκόσμιοι κυβερνώντες, τους σκελετωμένους του Αουσβιτς, τη μικρή Βιετναμέζα να τρέχει κυνηγημένη από τις ναπάλμ, τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ να σκοτώνουν μωρά και γέροντες στη Γιουγκοσλαβία. Θυμήσου και ξεσηκώσου. Οι υπεύθυνοι που οδηγούν τον "Απο" στην κρεμάλα, που εγκληματούν, καθημερινά, σε βάρος των λαών, πρέπει να πληρώσουν. Αυτοί οι εγκληματίες δε φοβούνται τις Ερινύες, δεν τους συγκινεί"το κρίμα στο λαιμό σας", δεν αρκεί η παγκόσμια κατακραυγή εναντίον τους, για να τους συνετίσει.

Πρέπει οι λαοί να βρουν τον τρόπο να τους τιμωρήσουν πολύ σκληρά. Κι άλλο μέσο τιμωρίας τους δεν αρκεί, παρά μόνο οι αγώνες των, όπου γης, αδικημένων για ν' ανατραπεί αυτό το παγκόσμιο καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης και εγκληματικότητας, που βαρύνει ακόμα την ανθρωπότητα. Ετσι θα λειτουργήσει η παγκόσμια Νέμεση και, μετά, θα επικρατήσει το παγκόσμιο δίκιο, που δε θα στήνει ικριώματα σε αγωνιστές, δε θα δολοφονεί μωρά και γέροντες, δε θα εναντιώνεται στην πορεία της ιστορίας προς το μέλλον.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τα μαρούλια της ...οργής» (2008-04-17 00:00:00.0)
Σκέψου... (2004-05-21 00:00:00.0)
Το όραμα Μπους εφιάλτης για τους λαούς (2002-04-04 00:00:00.0)
Για το νέο χρόνο μην ξεχάσεις να πάρεις... (2002-01-06 00:00:00.0)
Οδυσσέα, γύρισε σπίτι... (2000-11-05 00:00:00.0)
... και οι "υποδοχείς" των βαρβάρων (1999-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ