Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
Εκκληση στη Βουλή να απορρίψει τη "λεόντεια σύμβαση"

Να απορρίψει η ελληνική Βουλή τη "λεόντεια σύμβαση" που εκχωρεί τον εθνικό αερομεταφορέα σε ξένα χέρια και να μην εγκρίνει την εκλογή του αλλοδαπού διευθύνοντος συμβούλου ζητάει η ΟΣΠΑ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.Η επιστολή κοινοποιείται και προς τα μέλη της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής, στην οποία θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα ο Ρ. Λιντς.

Η αναζήτηση ξένων σωτήρων - τονίζεται στην επιστολή - που αποτέλεσε ιστορικά εθνική κατάρα, επανέρχεται, δυστυχώς και πάλι στο προσκήνιο, επιβεβαιώνοντας την παταγώδη αποτυχία όλων των κυβερνήσεων να καταστήσουν την ΟΑ μια βιώσιμη επιχείρηση, ικανή να εξυπηρετεί ζωτικά εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα και ικανή να φέρνει τα ελληνικά φτερά στα πέρατα της οικουμένης.

Η ΟΣΠΑ υπογραμμίζει ότι η σύμβαση με τη "Σπίντγουιν" θα οδηγήσει σε δραστική συρρίκνωση, με περικοπή δρομολογίων προς τις ακριτικές περιοχές και προς τις χώρες που υπάρχει ελληνική ομογένεια. Τέλος, ζητάει την ανάθεση - με διακομματική συναίνεση - της διοίκησης της ΟΑ σε Ελληνες εγνωσμένης τιμιότητας και με υψηλή επαγγελματική στάθμη, οι οποίοι χωρίς κομματικές παρεμβάσεις θ' ασκήσουν τη διοίκηση και θα λογοδοτούν προς τον μέτοχο και τη Βουλή των Ελλήνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ