Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ"
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα

Συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της "Επιτροπής Υπεράσπισης της ΟΑ"

Με τη νέα 24ωρη απεργία της ερχόμενης Τετάρτης οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα, ενώ προαναγγέλλουν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι "η ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα δε θα περάσει".

Την κήρυξη της νέας 24ωρης απεργίας γνωστοποίησε με εξώδικο σε κυβέρνηση και διοίκηση το ΔΣ της ΟΣΠΑ, που έχει προγραμματίσει για μεθαύριο Δευτέρα το πρωί νέα συνεδρίαση, πριν τη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη(12 μεσημέρι στο ΥΠΕΘΟ).

Για τη μεθαυριανή συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι της "Επιτροπής Υπεράσπισης της ΟΑ" και μέλη του ΔΣ της ΟΣΠΑ, Σ. Μαντζουράνης,Γ. Φιλίππου,Κ. Ησυχος και Σ. Γιαννόπουλος υπέβαλαν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, που κατέθεσαν στο ΔΣ της ΟΣΠΑ οι τέσσερις συνδικαλιστές και περιλαμβάνει:

  • Συγκέντρωση συνδικαλιστών και εργαζομένων μεθαύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, που έχει οριστεί η συνάντηση των εκπροσώπων της ομοσπονδίας με τους συναρμόδιους υπουργούς Γ. Παπαντωνίου και Τ. Μαντέλη.
  • Σύσκεψη στα γραφεία της ΟΣΠΑ την ερχόμενη Τρίτη, στις 10 π.μ., με τις ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ και θέμα το συντονισμό της δράσης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Την ίδια μέρα (Τρίτη, 6 Ιούλη) στις 6 μ.μ., να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων στο Δυτικό Αεροδρόμιο από κλιμάκιο της ΟΣΠΑ και αντιπροσωπεία από τις άλλες ΔΕΚΟ, με κατάλληλη προετοιμασία (αφίσες, προπαγανδιστικό υλικό κλπ. ).
  • Πανολυμπιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 10 Ιούλη, στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΟΑ στη Λεωφ. Συγγρού και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 9 Ιούλη, στο Δυτικό Αεροδρόμιο, με ταυτόχρονη συγκέντρωση συνδικαλιστών - εργαζομένων.
  • Πρόγραμμα συγκεντρώσεων από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 12 Ιούλη, στους αεροπορικούς σταθμούς, σε συντονισμό με τα εργατικά κέντρα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς και ταυτόχρονες κατά τόπους 3ωρες στάσεις εργασίας.
  • Συγκέντρωση συνδικαλιστών - εργαζομένων στα γραφεία της διοίκησης της ΟΑ, την ημέρα που θα "προσπαθήσουν" να εγκατασταθούν στα γραφεία της εταιρίας οι εκπρόσωποι της "Μπρίτις Εργουέις" και της "Σπίντγουιν".
Σύσκεψη από το ΠΑΜΕ

Ανοιχτή σύσκεψη συγκαλεί μεθαύριο Δευτέρα το ΠΑΜΕ, με σκοπό το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων και γενικά όσων έμπρακτα διαφοροποιούνται στην πολιτική παράδοσης και ξεπουλήματος της "Ολυμπιακής" και του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει στις 7 μ.μ. μεθαύριο, στην αίθουσα λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), καλούνται να πάρουν μέρος ομοσπονδίες, σωματεία, επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σε χτεσινή του ανακοίνωση το ΠΑΜΕ, επισημαίνει ότι αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία επειδή μόνο η ενωμένη και συντονισμένη δράση μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και προσθέτει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις, δε μένουν αδιάφοροι απέναντι σ' αυτή την πολιτική, αλλά αντίθετα οργανώνουν τη δράση τους για την ανατροπή της. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το ΠΑΜΕ στην προκλητική εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, παρά την καταδίκη της πολιτικής της από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι "σημαντικές παραγωγικές μονάδες και στρατηγικής σημασίας τομείς, προσφέρονται βορά στις πολυεθνικές και στα μονοπώλια, είτε με ξεπούλημα, είτε με μετοχοποίηση, είτε με εγκατάλειψη". Ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η ΟΑ, με την επισήμανση ότι η εκχώρηση της διοίκησης της εταιρίας στους ανταγωνιστές της, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα, αλλά και τους εργαζόμενους στον εθνικό αερομεταφορέα.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, τέλος, γίνεται αναφορά στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσει η κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ