Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σε απόγνωση οι παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, που παράγουν καρπούζια και πεπόνια. Τα προϊόντα τους βρίσκονται στα αζήτητα, στα χωράφια και τις πλατφόρμες και οι τιμές έχουν πέσει στα πλέον εξευτελιστικά επίπεδα. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Βαγγέλης Μπούτας και Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οπως τονίζεται, οι αγρότες έφτασαν πλέον σε σημείο να εξαναγκάζονται να πουλήσουν τα καρπούζια και τα πεπόνια στους εμπόρους όχι με το κιλό, αλλά με την πλατφόρμα! Και μια πλατφόρμα φορτωμένη με καρπούζια ή πεπόνια, που ζυγίζει 3 με 4 τόνους, αγοράζεται από τους εμπόρους από 15.000 μέχρι 20.000 δραχμές! Οι τιμές αυτές όχι μόνο δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αλλά δεν καλύπτουν ούτε το κόστος συλλογής! Το αποτέλεσμα είναι κόποι και θυσίες αρκετών μηνών να πάνε χαμένοι, γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική καταστροφής των μικρών και μεσαίων αγροτών. Κι η κοροϊδία της υπόθεσης είναι ότι η περιβόητη αγορά της ΕΕ, που τόσο διαφήμιζαν κάποτε, είναι ανίκανη να απορροφήσει, έστω και αυτή τη μικρή παραγωγή της χώρας μας.

Οπως, επίσης, σημειώνεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ: "Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς θα διασωθούν από τη χρεοκοπία εκατοντάδες ή και χιλιάδες αγρότες; Γιατί αυτοί που καλλιέργησαν καρπούζια και πεπόνια στην πλειοψηφία τους είναι φτωχοί και χρεωμένοι αγρότες που προσπαθούν να επιβιώσουν από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης". Και τίθεται ένα ακόμα ερώτημα: "Πού είναι αλήθεια οι εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης για άλλες καλλιέργειες που τόσο πολύ διαφημίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες;".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας για το ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε η αγροτική παραγωγή να διατεθεί στο κοινό και παράλληλα να επιβιώσουν οι αγρότες από την καταστροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ