Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εξωση"... σε άστεγη από το Δήμο Αθηναίων

Κυριολεκτικά στο δρόμο βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη μία άστεγη μητέρα τριών παιδιών, που διέμενε σε ένα από τα νοικιασμένα από το Δήμο Αθηναίων ξενοδοχεία για τους άστεγους, επειδή προκάλεσε μια μικρή ζημιά στο στρώμα του κρεβατιού και ο ιδιοκτήτης δεν της έδωσε το κλειδί του δωματίου! Η Ολυμπία Γκάρα διέμενε μέχρι και την περασμένη Τετάρτη στο ξενοδοχείο "ΚΑΠΡΙ", ένα από τα ξενοδοχεία που έχει νοικιάσει ο δήμος για τους άστεγους. Οταν όμως επέστρεψε εκείνη τη μέρα από από τη δουλειά της (εργάζεται σαν καθαρίστρια), δεν της έδωσαν το κλειδί του δωματίου της, με την αιτιολογία ότι είχε καεί το στρώμα από τσιγάρο και θα έπρεπε να πληρώσει 23.000 δραχμές για τη ζημιά! Εκείνη τη νύχτα η γυναίκα κοιμήθηκε σε ένα παγκάκι. Οταν ο "Ρ" απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Πιερουτσάκο,ο τελευταίος είπε ότι θα συναντούσε τη γυναίκα η κοινωνική λειτουργός του δήμου και μέχρι τότε θα μπορούσε να μείνει στο ξενοδοχείο ή τουλάχιστον θα της επιτρεπόταν να πάρει τα πράγματά της.

Οταν όμως χτες το πρωί η Ολ. Γκάρα πήγε στο ξενοδοχείο, δεν της επιτράπηκε και πάλι η είσοδος. Σε νέα επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο επαναλήφθηκαν οι σχετικές διαβεβαιώσεις, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τη γυναίκα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Βασίλη Μπουλιάκη,διευθυντή του γραφείου του αντιδημάρχου, μας είπε πως ο δήμος άφησε την Ολ. Γκάρα να μένει στο ξενοδοχείο 11 μήνες και όχι έξι όπως προβλέπει ο κανονισμός, ενώ η κοινωνική λειτουργός κ. Κανούση, του Γραφείου Αστέγων του δήμου, είχε επιληφθεί για να πάει το μικρότερο παιδί της άστεγης στο "Χαμόγελο του παιδιού". Σύμφωνα με τον κ. Μπουλιάκη, όλα αυτά συνέβαιναν, ενώ η άστεγη δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και δεν πληρούσε τυπικά το κριτήριο για να μένει στο ξενοδοχείο αφού εργαζόταν. Πρόσθεσε ότι με έγγραφό της η κοινωνική λειτουργός λέει ότι η γυναίκα έχει ανάρμοστη συμπεριφορά και προτείνει να εξεταστεί από ψυχίατρο και μέχρι τότε να μη μένει στο ξενοδοχείο. Αίτημα να μη μείνει στο ξενοδοχείο η άστεγη τέθηκε και από τη διεύθυνσή του. Προς το παρόν, τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Πού θα μένει η γυναίκα μέχρι να τη δει ο ψυχίατρος; Γιατί δεν επιλήφθηκε ο δήμος του θέματος από τις 27 Ιούνη που έγινε η ζημιά και έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος τη γυναίκα; Για ποιο λόγο δεν της επιτράπηκε να πάρει τα προσωπικά της είδη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ