Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΛΥΦΑΔΑ
Ο δήμαρχος καταπατά εργασιακά δικαιώματα

Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας, Στ. Λανδράκη,ο οποίος αρνείται, επί τέσσερις περίπου μήνες, να δεχτεί να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων και να συζητήσει μια σειρά προβλημάτων τους, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ). Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι ο εν λόγω δήμαρχος, "έχει υπερβεί τα εσκαμμένα σε σχέση με τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα".

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΕ της Ομοσπονδίας καταγγέλλει τις ενέργειες ιδιωτικοποίησης τομέων του Δήμου. Οπως έχουν επισημάνει οι εργαζόμενοι του Δήμου Γλυφάδας, υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου (οδοκαθαρισμός και περισυλλογή απορριμμάτων εμπορικού κέντρου). Αυτή την... προοπτική και άλλα "στραβά", που συμβαίνουν στον δήμο αρνείται ουσιαστικά να συζητήσει ο δήμαρχος, σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το συνδικαλισμό στο δήμο.

Χαρακτηριστικά η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει στην ανακοίνωσή της: "Ο δήμαρχος, επηρεασμένος και από την αλαζονεία των ανθρώπων της νύχτας, καταπατά τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Καταστρατηγεί τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και κάθε έννοια υπηρεσιακής ιεραρχίας, διορίζοντας υπεύθυνους διαφόρους ιδιώτες φίλους του - φέρνοντας στο γραφείο του την "αυλή" του - οι οποίοι εργάζονται παράνομα στο δήμο και έχουν πρόσβαση στα διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα".

Τέλος, η Ομοσπονδία επισημαίνει τις ποινικές ευθύνες του δημάρχου για το προσωπικό που εργάζεται παράνομα στο δήμο και καλεί τις αρμόδιες αρχές να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ