Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Πωλείται σε ιδιώτες και με... "προίκα"!

Καθολικό αίτημα των Κορινθίων να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζομένους

Η κυβέρνηση δε σκοπεύει απλά να ιδιωτικοποιήσει τη Διώρυγα της Κορίνθου, αλλά θέλει να δώσει ως "προίκα" στους μελλοντικούς ιδιώτες εκμεταλλευτές της αυξημένα διόδια. Θέλει συγκεκριμένα, να καταβάλλουν διόδια, να καταβάλλουν δηλαδή χαράτσι, ακόμη και όσοι θα διέρχονται από τις βυθιζόμενες γέφυρες Ισθμίας και Ποσειδωνίας!

Η εξέλιξη αυτή - που προδιαγράφεται ήδη στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τη διώρυγα, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του νομού Κορίνθου. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστική η επιστολή του δημάρχου Κορίνθου Θ. Θωμαϊδη προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να αποδοθεί η Διώρυγα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζομένους. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

"Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι στο συζητούμενο Σχέδιο Νόμου που αφορά τη Διώρυγα, περιλαμβάνεται διάταξη, με την οποία καθορίζεται η καταβολή διοδίων από όσους διέρχονται από τις βυθιζόμενες γέφυρες Ισθμίας και Ποσειδωνίας.

Είναι προφανές ότι ορισμένοι επιδιώκουν την πλήρη αποκοπή της Κορίνθου - εν μέρει το πέτυχαν με τη χάραξη του νέου εθνικού δρόμου - και σ' αυτή τους την προσπάθεια ανακαλύπτουν συνεχώς τρόπους, για λόγους βέβαια που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.

Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση, αλλά κυρίως εσάς κ. υπουργέ των Οικονομικών, να αποσύρετε την πρόταση νόμου, να τη θέσετε υπόψη των εχόντων έννομο συμφέρον, μεταξύ των οποίων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κορινθίας, και να το επαναφέρετε σε συζήτηση, εφόσον μάς δώσετε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις θέσεις μας". Και η επιστολή του δημάρχου καταλήγει:

"Αποφεύγουμε να χαρακτηρίσουμε την προσπάθεια ως αύξηση "της προίκας της Διώρυγας" για το μελλοντικό ιδιώτη - αγοραστή, αλλά επαναλαμβάνουμε το καθολικό αίτημα των Κορινθίων: Η Διώρυγα να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζομένους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ