Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανακλήθηκε η απόφαση κατάργησης του ασύλου

Στο σύνολό τους σχεδόν υιοθετήθηκαν από τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) οι προτάσεις των φοιτητικών συλλόγων για το ζήτημα της εγκληματικότητας στο χώρο του πανεπιστημίου και ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου που καταργούσε το πανεπιστημιακό άσυλο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία των ΠΚΣ τονίζει ότι "η εξέλιξη αυτή αποτελεί νίκη του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος της πόλης, που από την πρώτη στιγμή με αποφάσεις δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και με συνεχείς μαχητικές κινητοποιήσεις εκδήλωσε την καθολική του αντίθεση ενάντια στην επιβουλή, από τη μεριά της κυβέρνησης και των υπαλλήλων της, ενός παλλαϊκού δημοκρατικού δικαιώματος".

"Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι η βελτίωση των συσχετισμών προς όφελος της παράταξής μας (όπως εκφράστηκε και στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές) και η συνακόλουθη ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος (πραγματοποίηση Συνεδρίου ΦΕΑΠΘ) δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για να βγει το φοιτητικό κίνημα στην αντεπίθεση και να πετύχει νίκες", υπογραμμίζεται.

Τέλος οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας σημειώνουν ότι για το φοιτητικό κίνημα μόνη προοπτική είναι η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, για το δικαίωμα στη δουλιά, τη μόρφωση, τη ζωή, σε μια Ελλάδα και έναν κόσμο ειρήνης. Επίσης υπόσχονται ότι και τη νέα χρονιά, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα τόσο στα αμφιθέατρα όσο και στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ