Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Δεν πρέπει να μας διαιρέσουν

"Δεν πρέπει να μας διαιρέσουν. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί σ' αυτόν τον σκοπό", που δεν είναι άλλος από τον αγώνα που κάνουν οι λαοί της Ελλάδας και της Αλβανίας για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και τη θεμελίωση της ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη ρατσιστική συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, τις επιχειρήσεις - "σκούπα", ενάντια στους Αλβανούς και άλλους ξένους εργάτες, που ζουν στη χώρα μας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Εμείς οι Αλβανοί κομμουνιστές, που ζούμε και δουλεύουμε στην Ελλάδα, απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στη ΓΣΕΕ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να πούμε ότι με μεγάλη λύπη βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των Αλβανών και άλλων ξένων εργαζόμενων, από την Ελληνική Αστυνομία, που γίνονται με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συμπεριφορά της Ασφάλειας απέναντι στους Αλβανούς είναι πολύ κακή. Στους δρόμους της Αθήνας και σ' άλλες πόλεις της Ελλάδας, στήνουν μπλόκα για έλεγχο και συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο κατά των Αλβανών εργαζομένων. Τους μαζεύουν σαν ζώα σε γήπεδα και τους κρατούν για ώρες και μέρες κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού χωρίς τροφή και νερό.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Αστυνομία φέρεται με πολύ άσχημο τρόπο, τους δέρνει και τους σκίζει τα χαρτιά τους.

Εμείς καταγγέλλουμε με όλη μας τη δύναμη ότι είμαστε αντίθετοι με όλους τους εγκληματίες και τις εγκληματικές πράξεις, που γίνονται είτε από Αλβανούς, είτε από άλλους ξένους, είτε από Ελληνες και δηλώνουμε ότι η εγκληματικότητα δεν πολεμιέται και δεν αντιμετωπίζεται με αυτούς τους τρόπους και τις μεθόδους.

Εμείς καλούμε τον καλό και φιλόξενο ελληνικό λαό, τα άλλα πολιτικά κόμματα, μαζί με τους κομμουνιστές της Ελλάδας, να σταματήσουν αμέσως αυτό το τρελό κυνήγι των Αλβανών, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η Αστυνομία.

Η Αλβανία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές και φίλες χώρες, οι λαοί μας είναι δημοκρατικοί και φίλοι, που αγωνίζονται να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσά τους.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ

ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ

Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ