Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την επιστροφή στο μαύρο παρελθόν

Καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τις φασιστικές μεθόδους και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την προκλητική σύλληψη ενός μέλους της ΚΝΕ, που έγινε το περασμένο Σάββατο, στο σταθμό του Ηλεκτρικού, στον Περισσό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά το ρατσιστικό αμόκ, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας κάθε μετανάστη εγκληματία, ή εν δυνάμει εγκληματία, τις μαύρες μνήμες που ανασύρουν οι επιχειρήσεις - "σκούπα" και η μετατροπή των γηπέδων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την αστυνομική αυθαιρεσία, που με άνωθεν εντολές αναπτύσσεται, την κρατική βία και καταστολή, οικοδομείται σταθερά το "κράτος του αστυνόμου", η επαναφορά του οποίου αποτελεί βασική επιλογή του Σημίτη και των επιτελείων του, προκειμένου να δώσει με επιτυχία εξετάσεις στους Αμερικάνους προϊσταμένους του και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον "εχθρό λαό".

Θύμα της αναβίωσης του αστυνομικού κράτους - τρομοκράτη, έπεσε το περασμένο Σάββατο, ένα ακόμη μέλος της ΚΝΕ, εργαζόμενος στο "Ριζοσπάστη", έξω από τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, στο σταθμό του "Ηλεκτρικού", στον Περισσό. Το μέλος της Οργάνωσης συνελήφθη στα πλαίσια των γνωστών ρατσιστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας. Στην πορεία, όμως, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μετανάστης, αλλά Ελληνας πολίτης. Στις διαμαρτυρίες του για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας, η απάντηση ήταν το φόρτωμά του με μια σειρά κατηγορίες, το "τύλιγμά του σε μια κόλλα χαρτί" και η παραπομπή του στο Αυτόφωρο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον πρωθυπουργό, οι οποίοι φέρνουν και την κύρια ευθύνη για την επιστροφή στο μαύρο παρελθόν, στο οποίο οδηγούν τη χώρα.

Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός και η οικοδόμηση αστυνομικού κράτους, με τις φασιστικές μεθόδους που αυτό απαιτεί για να ολοκληρωθεί, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα από το λαό μας και τη νεολαία.

Η ανιστόρητη κυβέρνηση των ΝΑΤΟικών υπαλλήλων, εξακολουθεί να μη διδάσκεται από την πρόσφατη ιστορία, θα αναγκαστεί, όμως, να βγάλει οδυνηρά για την πολιτική πρακτική της συμπεράσματα, από το παρόν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανωμένη, εγκληματική, μεθοδευμένη δράση, με τα χαρακτηριστικά ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (2021-10-09 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ρατσιστικές επιθέσεις (2012-11-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τα μέτρα αυταρχισμού (2005-03-03 00:00:00.0)
Αυθαιρεσία και ρατσισμός (2001-10-26 00:00:00.0)
Μαύροι συνειρμοί από την πρόκληση (1999-04-22 00:00:00.0)
Δεν περνάει ο αυταρχισμός (1997-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ