Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν περνάει ο αυταρχισμός

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες για εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης στην παιδεία συνοδεύεται με τις ανάλογες μεθοδεύσεις αυταρχισμού. Ετσι, τα μέλη της ΚΝΕ που την προηγούμενη Τρίτη είχαν πάει στη Φοιτητική Εστία και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου για να μοιράσουν προκηρύξεις και να κρεμάσουν πανό για το 23ο Φεστιβάλ της Οργάνωσης, ήρθαν αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία.

"Αρμόδιοι" της Φοιτητικής Εστίας δήλωσαν στα μέλη της ΚΝΕ ότι απαγορεύεται η εξόρμηση με υλικά της ΚΝΕ γιατί δήθεν ενοχλούνται οι φοιτητές! "Περιπολικό" με πινακίδα "Πανεπιστήμιο Αθηνών" σταμάτησε μέλη της ΚΝΕ και των ΠΚΣ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο δηλώνοντάς τους ότι "απαγορεύεται η διέλευση στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης"!

Πρόκειται για ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, για θεσμοθέτηση μας άτυπης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι πρώτα από όλα το φοιτητικό κίνημα και βέβαια η ΚΝΕ και οι ΠΚΣ, που αποτελούν δυνατή φωνή αμφισβήτησης και ρήξης μ' αυτή την πολιτική.

Ομως, να είναι σίγουροι αυτοί που δίνουν τις εντολές στους "αστυνόμους", ότι παρ' όλες τις προσπάθειές τους, οι φοιτητές θα ενημερωθούν, θα αντισταθούν και θα αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όπως είναι το πανεπιστημιακό άσυλο. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ