Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλούσιο πρόγραμμα στις κεντρικές εκδηλώσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των κεντρικών εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, έχει ήδη ξεκινήσει. Για τέσσερις μέρες 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από τη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας, στα Ιλίσια, θα είναι - όπως κάθε χρόνο - το κέντρο της νεολαίας. Οι προετοιμασίες για το στήσιμο της πολιτείας του Φεστιβάλ, την οποία θα επισκεφτούν και φέτος χιλιάδες νέοι και νέες, έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία, ενώ οι κνίτες και οι κνίτισσες συνεχίζουν τη μάχη της διακίνησης του εισιτηρίου.

Με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, τόσο σε θεματολογία όσο και σε συμμετοχές ανθρώπων που θα συμβάλλουν στην τελική διεξαγωγή του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από συναυλίες με γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά, ενώ την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη έχουν προγραμματιστεί τα αφιερώματα για την Ελληνοτουρκική Φιλία και τους Νέους Δημιουργούς και το Σάββατο 20/9 θα υπάρχει αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο.

Πλούσια θα είναι και η θεματολογία των συζητήσεων που θα γίνονται καθημερινά, όπως για την παιδεία, τον αθλητισμό, τα ναρκωτικά, τον πολιτισμό, το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα, τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Σοφιανού,ενώ την Κυριακή θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Οι προφεστιβαλικές

Στο μεταξύ συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για το 23ο Φεστιβάλ. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής:

Σήμερα:

- Στην Ιστιαία,με ομιλητή τον Θ. Παπαθανασίου, μέλος της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

- Στη Λαμία,με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Σάββατο:

- Στη Δράμα,με ομιλήτρια την Σ. Παπαδοπούλου, γραμματέα της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

- Στην Αλεξανδρούπολη,με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά,με ομιλητή τον Στ. Παπαθανασίου, υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή:

- Στη Λιβαδειά,με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Κομοτηνή,με ομιλήτρια την Σ. Βλησίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διήμερες εκδηλώσεις

Διήμερες εκδηλώσεις έχουν ακόμη προγραμματιστεί:

  • Σήμερα και αύριο Σάββατο,12-13 Σεπτέμβρη:

- Στο Αγρίνιο,με ομιλητές τον Α. Φραγκέα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Αύριο, Σάββατο και Κυριακή,13-14 Σεπτέμβρη:

- Στη Χαλκίδα (παραλία, μνημείο Εθνικής Αντίστασης), με ομιλητές τον Λ. Μυλωνά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στη Λάρισα,με ομιλητές τον Γ. Χαρίτο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Θ. Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Πάτρα,με ομιλητή τον Κ. Μυτιληνιού, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα Γιάννενα,με ομιλητές την Λ. Ράζου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο θα γίνει συζήτηση με τον σύμβουλο της Κουβανικής Πρεσβείας Λουίς Πράδο για το σοσιαλισμό, όπως τον ζουν στο Νησί της Επανάστασης, ενώ θα υπάρξει και αφιέρωμα στον Τσε.

Μετά την ομιλία του Σπ. Χαλβατζή την Κυριακή, θα ακολουθήσει συζήτηση εκπροσώπων φορέων της πόλης με θέμα "Νομοσχέδιο Αρσένη και οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας".

  • Παρασκευή και Σάββατο 19-20 Σεπτέμβρη:

- Στο Ηράκλειο,με ομιλητή τον Γ. Χαρίτο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ