Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Στο Υπουργικό εν μέσω αντιδράσεων

Κλείνουν σήμερα την Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας 52 κοινότητες της Βοιωτίας

Συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το πρόγραμμα των αναγκαστικών καταργήσεων κοινοτήτων, "Ιωάν. Καποδίστριας". Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει στους συναδέλφους του το θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος, προκειμένου να πάρει την τελική έγκρισή τους και το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί μέχρι τα τέλη του μήνα στη Βουλή. Και αυτό παρά τη θύελλα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει, ειδικά στην περιφέρεια, το καταστροφικό για την ύπαιθρο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το σχέδιο για την προπαγάνδιση των αναγκαστικών συνενώσεων. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο, κόστους 382 εκατομμυρίων, θα αναλάβει να υλοποιήσει η διαφημιστική εταιρία MASS. Η εταιρία αυτή φέρεται να επιλέχτηκε από τη διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ανάμεσα από δώδεκα, συνολικά, ενδιαφερόμενες. Η επιλογή θα ανακοινωθεί εφόσον εγκριθεί και τυπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤΑΑ και πάρει την αναγκαία υπογραφή και από τον υπουργό Εσωτερικών.

Στη Βοιωτία

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο 87ο χιλιόμετρο, στο ύψος της γέφυρας Μουρικίου - Θηβών, προχωρούν σήμερα, στις 5 το απόγευμα,52 (σε σύνολο 75 Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) κοινότητες της Βοιωτίας, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία και αντίθεσή τους στο σχέδιο "Ιωάν. Καποδίστριας".

Σε σύσκεψη που έγινε στην Αλίαρτο, πέντε δήμαρχοι και 45 κοινοτάρχες απέρριψαν το κυβερνητικό σχέδιο περί κατάργησης των κοινοτήτων και πρότειναν την κοινωνική και οικονομική ενίσχυση των χωριών και της περιφέρειας. Σε ψήφισμα της σύσκεψης καταγγέλλεται η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών και δηλώνεται η κατηγορηματική αντίθεση στις αναγκαστικές συνενώσεις. Τέλος, οι συμμετέχοντες αιρετοί στη σύσκεψη καλούν τους βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο "Ιωάν. Καποδίστριας" αν και όταν φτάσει στη Βουλή, γιατί "διαφορετικά θα είναι ανεπιθύμητοι στα χωριά μας". Μετά τη σημερινή κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή του νομού θα συνεδριάσει προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα αγωνιστικά της βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ