Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργοστάσιο μολύνει το περιβάλλον

Αναφορά στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για την παράνομη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας αλιπάστων "ΑΙΓΑΙΟ" Περιστεράς, κατέθεσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βασιλικών.

Στην αναφορά τονίζεται ότι το εργοστάσιο, που δε διαθέτει βιολογικό καθαρισμό, καταστρέφει τον περιβάλλοντα χώρο και ότι η κακοσμία στις περιοχές, από τις οποίες διέρχονται τα απόβλητα, είναι αφόρητη. Επίσης ότι τα όμβρια νερά που καταλήγουν στον κάμπο των Βασιλικών έχουν εφαλατωθεί σε τέτοιο βαθμό που το νερό το οποίο χρησιμοποιείται για τα χωράφια, τα θερμοκήπια και άλλες επιχειρήσεις, έφθασε από πόσιμο να γίνει ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

"Για την κατάσταση αυτή, έχουν γίνει υπομνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη έχουν γίνει και καταγγελίες στην ΕΕ, στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας του πολίτη, η οποία δήλωσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστεί σε βάρος της Ελλάδος το άρθρο 169 της Συνθήκης, εάν δεν πάψει να λειτουργεί το εν λόγω εργοστάσιο που δεν πληρεί τους υπό του νόμου προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις", γράφει στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βασιλικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ