Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Ελλειψη κτιρίων και συστεγάσεις

Επίσκεψη του Λεωνίδα Αυδή στο 45ο Δημοτικό σχολείο

Το 45ο Δημοτικό σχολείο της Κυψέλης επισκέφθηκε χτες το πρωί ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", δημοτικός σύμβουλος Λεων. Αυδής,προκειμένου να ευχηθεί σε μαθητές και δασκάλους για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε. Ειδικά στους μικρούς μαθητές πρότεινε να διαβάζουν τα μαθήματά τους, να είναι καλοί μαθητές, αλλά και να μην... παραλείπουν να παίζουν πολύ.

Με τους δασκάλους εκτός από ευχές είχε πολλά ακόμη να πει, τόσο για το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο καταφέρνουν να διατηρούν σε αξιοπρόσεκτα καλή κατάσταση, αν και δεν έχουν από τους αρμόδιους και το Δήμο Αθηναίων όσα χρειάζονται, όσο και για τα προβλήματα που συνολικά αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πρωτεύουσας. Η έλλειψη σχολικών κτιρίων και οι αναγκαστικές συστεγάσεις, με τα πρωινά και απογευματινά τμήματα, είναι παντού το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι επισκευές με τις οποίες "ο δήμος δεν ασχολήθηκε σοβαρά από τότε που τις ανέλαβε", όπως μας είπε η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Διαμερίσματος, Αλέκα Μπενάτου,ακολουθούν στον κατάλογο των προβλημάτων.

Για να επιστρέψουμε στην Ανω Κυψέλη, τα προβλήματα των συστεγάσεων εντοπίζονται στα 45ο και 122ο Δημοτικά και 30ό και 39ο Γυμνάσια και Λύκεια που λειτουργούν πρωί - απόγευμα. Οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της περιοχής έχουν υποδείξει σειρά χώρων κατάλληλων για σχολεία, αλλά, όπως μας είπε η Φωτεινή Φούντα,μόνο εμείς οι γονείς και οι δάσκαλοι τρέχουμε για τα παιδιά... Οι σύλλογοι γονέων ζητούν ακόμη φύλακες για τα σχολεία, αλλά και κτιριακές βελτιώσεις, αφού δεν είναι λίγοι οι χώροι που είναι επικίνδυνοι για τους μαθητές. Η εξωτερική σκάλα του 30ού Γυμνασίου φτάνει και μόνο για να καταδείξει το πρόβλημα. Στο ίδιο σχολείο έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες ακόμα και τα αποδυτήρια.

Τα προβλήματα διογκώνονται, καθώς οι επισκευές καθυστερούν σημαντικά ή γίνονται με ακατάλληλα υλικά. Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων έχουν ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων να συστήσει μόνιμο συνεργείο από υπαλλήλους του, που θα μπορούσαν να επεμβαίνουν άμεσα για την επιδιόρθωση βλαβών, τα υδραυλικά ή τα ηλεκτρολογικά ή να παρέχει υπαλλήλους ανά Διαμέρισμα, αλλά η διοίκηση του δήμου επιμένει στις εργολαβίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ