Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ
Εκτός προδιαγραφών οι μισές εταιρίες

Μόνο το 50% των επιχειρήσεων εμφιάλωσης νερών τηρούν τις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στην αγορά φιάλες πόσιμου νερού που είναι επικίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε και συνεχίζεται γύρω από τα εμφιαλωμένα επιτραπέζια νερά.

Το ΚΕΠΚΑ απευθύνεται προς τους καταναλωτές και τους συνιστά να προσέχουν να υπάρχει πάντοτε στην ετικέτα των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στο εμπόριο ο μέσος όρος των τεσσάρων εποχικών εξετάσεων του προηγούμενου έτους (1996) και ιδιαίτερα ο χρόνος της τελευταίας ανάλυσης. Στην ταινία θα πρέπει να αναγράφεται επίσης ο εμπορικός τίτλος της επιχείρησης και η άδεια λειτουργίας, η πηγή προέλευσης, τα αποτελέσματα της επίσημης φυσικής και χημικής ανάλυσης, καθώς και η ημερομηνία εμφιάλωσης με τον κωδικό αριθμό παραγωγής.

Αν κάποιο από τα στοιχεία αυτά λείπει, δε θα πρέπει να προμηθεύονται τις συγκεκριμένες φιάλες ούτε οι καταναλωτές, αλλά ούτε και οι διακινητές (σούπερ μάρκετ, αναψυκτήρια, περίπτερα κτλ.). Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΚΕΠΚΑ θα παρακολουθεί συνεχώς το θέμα και εφόσον μερικά από τα εργοστάσια εμφιάλωσης εξακολουθούν να μην τηρούν τις κείμενες διατάξεις, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι τίτλοι των εμπορικών αυτών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ