Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή... μαστούρας

Η "Επιτροπή για τη Σωστή Ενημέρωση και Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών" με χτεσινή δήλωσή της στην "Ελευθεροτυπία", εκτός απ' τους ύμνους στο νομάρχη υμνητή της χασισοπραμάτειας, καταγγέλλουν την "υποκρισία της αντιαπαγορευτικής πολιτικής" με το εξής καταπληκτικό επιχείρημα: "Ενώ νέα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από τη νοθεία της ηρωίνης και τις εξαθλιωτικές συνθήκες που δημιουργεί η καταστολή, οι ιθύνοντες παγιδευμένοι από την υστερική αντιπολίτευση του κ. Σούρλα και του ΚΚΕ, κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα της πλατιάς χρήσης κάνναβης διεθνώς".

Αυτή κι αν είναι ενημέρωση - από αυτοαποκαλούμενη επιτροπή για τη "σωστή ενημέρωση". Ωστε λοιπόν το ΚΚΕ κι ο Σούρλας καταφέρνουν και είναι οι υστερικοί στην υπόθεση των ναρκωτικών και καταφέρνουν να ρυμουλκήσουν τους αρμοδίους.

Τι κι αν οι επιστήμονες υψώνουν στεντόρεια φωνή ενάντια στις χασισοθεωρίες και την ιδεολογία της μαστούρας, η Επιτροπή αντιπαρέρχεται ένα πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα με έναν εμετικό και παρωχημένο αντικομμουνισμό της. Και προς συγκάλυψη της αντιεπιστημονικής - και πρωτίστως αντικοινωνικής - ψύχωσής της μπερδεύει τον Σούρλα με το ΚΚΕ (Τα δυο "άκρα" δηλαδή, κατά πώς δίδαξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι το ΚΚΕ και ο Ρήγκαν έχουν την ίδια πολιτική για τα ναρκωτικά).

Τέτοιες επιτροπές δεν είναι επιτροπές ενημέρωσης. Είναι επιτροπές μαστούρας και πολιτικής εμπάθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ