Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΣΕΙΟ
Τα τραπεζάκια "έφαγαν" τους δρόμους

Τα ...καλά που φέρνουν στη γειτονιά τους οι αναπλάσεις, που προωθούνται με την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και δήμου, απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Θησείου.

Ο πεζόδρομος της οδού Ηρακλειδών, όπως σημειώνει η Επιτροπή Θησείου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα",έχει μετατραπεί σε χώρο τραπεζοκαθισμάτων που έχουν επεκταθεί θρασύτατα - παρά τις πολεοδομικές ρυθμίσεις και τις αποφάσεις των δημοτικών οργάνων - σε σημείο να εμποδίζεται και η διέλευση των περιοίκων. Τις βραδινές ώρες μάλιστα, η συρροή οχημάτων των θαμώνων δημιουργεί πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης σε ολόκληρη την περιοχή. Και καθώς η παράνομη στάθμευση έχει γίνει καθεστώς, η διέλευση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης μοιάζει αδύνατη.

Ο δήμος, καταγγέλλει η Επιτροπή Θησείου, μετά τον Ιούλη, οπότε ανέλαβε κάποια προσπάθεια περιορισμού των τραπεζοκαθισμάτων, αδράνησε εντελώς και όπως παραδέχεται σήμερα και η διοίκησή του λειτουργούν στην περιοχή ακόμη και καταστήματα χωρίς άδεια.

Η Επιτροπή Θησείου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα: Να κλείσει τα καταστήματα που λειτουργούν χωρίς άδεια. Να αφαιρέσει τις άδειες όσων παραβιάζουν τους όρους λειτουργίας τους και να περιορίσει τα τραπεζοκαθίσματα στα όρια των προβλεπόμενων χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ