Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Επιμένει ρατσιστικά η κυβέρνηση
  • Αύξηση του αριθμού των κεφαλοκυνηγών και μάντρωμα όποιου αντιστέκεται, το κυβερνητικό όραμα
  • Για "αντίσταση κατά της αρχής", μέλος της ΚΝΕ, που διαμαρτυρήθηκε για επιχείρηση - "σκούπα" στον Ηλεκτρικό

Μετά την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στη δίωξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη,γκεστ σταρ του έργου "Μετανάστες και καταστολή" αναλαμβάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδης.

Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Καθημερινή" αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των αλλοδαπών μεροκαματιάρηδων θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ιδρυθούν σύντομα μια σειρά αστυνομικών Σωμάτων, που θα παρέχουν... ασφυκτική προστασία στον πολίτη.

Ετσι ο πρωθυπουργός δε θα αισθάνεται μόνος. Την ώρα που με τη σκούπα του θα σαρώνει τους "κακούς" ξένους, δίπλα του με το φαράσι ο αρμόδιος για την ασφάλεια του πολίτη υπουργός, σε ρόλο ανθρωποσυλλέκτη, θα μπουντρουμιάζει και θα απελαύνει ξένους εργάτες.

"... Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τους ίδιους τους μετανάστες, εφεξής θα πρέπει και όσοι απασχολούν αλλοδαπούς κι όσοι τους νοικιάζουν σπίτι να το δηλώνουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Σε αυτό θα δοθεί μεγάλη έμφαση...", τόνισε στη συνέντευξή του μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τις μαύρες εποχές, από τις οποίες εμπνέεται αυτός και η κυβέρνηση συνολικά.

Δηλαδή, κάθε πολίτης θα αναλάβει ρόλο καταδότη. Βέβαια, η κυβέρνηση αν ήθελε τη νομιμότητα των μεταναστών θα φρόντιζε να κατοχυρώσει τα δικαιώματά τους. Επίσης, θα έλεγχε τους εργοδότες που θέλουν την ελληνική και ξένη "μαύρη εργασία". Ομως, επιμένει ξενοφοβικά και ρατσιστικά.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, την ίδρυση δικαστικής Αστυνομίας, δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και τη δημιουργία κατάλληλου νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των ιδιωτικών αστυνομικών. Στους 50.000 υπάλληλους των Σωμάτων Ασφαλείας θα προστεθούν μερικές χιλιάδες ακόμα. Για να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς άραγε; Η μήπως "πιο μαντρωμένοι";

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, έστω κι αν χρειαστεί να κάψει τα δάχτυλά του. Ετσι θα υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική και θα προωθήσει την πολιτική του καριέρα.

Υπάρχει, όμως, και η πλευρά των πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στη φαιά πραγματικότητα της καταστολής και του καρφώματος. Αυτοί που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά διότι "σωστό κι αντρίκειο είναι να είσαι στο πλευρό του φουκαρά που έχει δίκιο". Οπως το μέλος της ΚΝΕ που πιάστηκε το περασμένο Σάββατο και στάλθηκε χτες στο Αυτόφωρο με την κατηγορία "αντίσταση κατά της αρχής", επειδή διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς που "σκούπιζαν" τον Ηλεκτρικό από τους μετανάστες! Μια κατηγορία που τελικά αναδεικνύεται σε τίτλο τιμής για όποιον αρνείται "να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις!".

Ο Δ. Ρέππας

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ελέγξει τους εργοδότες που θέλουν και εκμεταλλεύονται τη "μαύρη εργασία" και των οικονομικών μεταναστών. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε ότι "δε χρειάζεται να πάρουμε άλλα μέτρα, γιατί οι ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν είναι ισχυρές και προβλέπουν σχετικές κυρώσεις για όσους απασχολούν αλλοδαπούς που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Απλά, θα πρέπει να σεβαστούμε τους ισχύοντες νόμους. Θα πρέπει, όποιοι απασχολούν ξένους, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, να τους προτρέπουν - να μην τους αποτρέπουν, γιατί και αυτό γίνεται - να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να καταθέσουν τα έγγραφα τα οποία ζητούνται". Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι δεν ευθύνονται οι εργοδότες γιατί "κάποιοι έχασαν τις προθεσμίες" για τη χορήγηση "πράσινης κάρτας". Σε άλλο σημείο ο Δ. Ρέππας είπε ότι "η λευκή κάρτα" ισχύει και αρκεί, για να τους εξασφαλίσει την παραμονή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει το μέτωπο αντίστασης Ελλήνων και μεταναστών εργατών (2012-03-01 00:00:00.0)
Τους θέλουν μια ζωή παράνομους και φτηνούς (2002-12-19 00:00:00.0)
«Κοινωνικά ευαίσθητη» σκούπα κατά αλλοδαπών (2000-11-04 00:00:00.0)
Ρατσιστική ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ενόχων (2000-08-19 00:00:00.0)
«Ιδανικά» αντικείμενα εκμετάλλευσης (1999-12-12 00:00:00.0)
"Μαύρη" ζωή και εργασία (1999-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ