Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για την Κύπρο

Οργανώνεται από την ΕΔΥΕΘ, σήμερα στις 7.30 μμ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα στις 7.30 μμ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό της πόλης να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη παρουσία και την κατοχή μέρους της Κύπρου από την Τουρκία. Να αντιτάξει το δικό του μέτωπο ενάντια σε όλους τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για διχοτόμηση, έχοντας σαν βάση την ειρήνη και τη φιλία όλων των λαών της Βαλκανικής.

"Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ υπέθαλψαν και καθοδήγησαν τις τότε εξελίξεις με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην περιοχή", δηλώνει ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, και σημειώνει: "Αυτό σήμερα γίνεται ακόμη πιο ορατό με τις νέες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Με την πολιτική επιβολής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε μια κυρίαρχη χώρα, όπως είναι η Γιουγκοσλαβία, σήμερα είναι αυτοί που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε εκείνα τα γεγονότα, αλλά και το πρόβλημα της Κύπρου. Πάνω σ' αυτό θέλουν να προωθήσουν καινούριες διχοτομήσεις στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια".

Η ΕΔΥΕΘ, καλεί τον αγωνιζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης και όλους τους πολίτες, που επί 5 μήνες εκφράζουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο που διεξάγεται στη Γιουγκοσλαβία, να πάρουν μαζικά μέρος στην αποψινή εκδήλωση και να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να λυθεί το Κυπριακό στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ