Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις η ευθύνη

"Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε από την Τουρκία η εισβολή στην Κύπρο. Για 25 ολόκληρα χρόνια, παρά και ενάντια στις αποφάσεις του ΟΗΕ, η Τουρκία κατέχει το 37% του νησιού επιβάλλοντας ντε φάκτο τη διχοτόμησή του", αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το Κυπριακό η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και προσθέτει:

"Οι ίδιες δυνάμεις που προώθησαν την εισβολή και κατοχή όλα αυτά τα χρόνια είναι υπεύθυνες για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι αυτές που προετοιμάζουν και την οριστική διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση του νησιού. Συνυπεύθυνες γι' αυτήν την κατάσταση, καθώς επίσης και για τα προωθούμενα σχέδια, είναι οι κυβερνήσεις που στην πραγματικότητα ευθυγραμμίστηκαν και υποτάχτηκαν στην ονομαζόμενη "Δύση", παλιότερα, ενώ σήμερα τάσσονται ανοιχτά με τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό. Θεωρεί πως ο αγώνας των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής ΝΑΤΟικής τάξης και των υπηρετών της είναι κοινός. Οι λαοί των Βαλκανίων, ο κυπριακός, ο τουρκικός λαός, οι Κούρδοι πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους, να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο κατά του ΝΑΤΟ και του νέου δόγματός του, που αποτελεί τον κοινό εχθρό τους.

Η ΕΕΔΥΕ αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για δίκαιη λύση του Κυπριακού, που δεν μπορεί να είναι άλλη από Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, αποστρατιωτικοποιημένη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ