Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παιχνίδια με τις εκλογές
  • «Δε βλέπω κανένα λόγο για πρόωρες εκλογές», επαναλαμβάνει ο Κ. Καραμανλής
  • Επίδειξη αποφασιστικότητας για «μεταρρυθμίσεις» και αδιαλλαξίας για αιτήματα των εργαζομένων

Αθλια παιχνίδια με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κάνει η κυβέρνηση, φροντίζοντας να υποδαυλίζει συνεχώς την πολλαπλά ωφέλιμη για την ίδια εκλογολογία, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει με αμείωτη ένταση την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση.

Στο «παιχνίδι» συμμετέχει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος έκρινε σκόπιμο να επανέλθει στο θέμα των πρόωρων εκλογών, ακριβώς μια βδομάδα μετά από τις «κατηγορηματικές» δηλώσεις του στην Μπρατισλάβα, με στόχο, τάχα, να διαλύσει τα σύννεφα της εκλογολογίας.

Σε δηλώσεις του χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σκόπιμα ασαφή δήλωσή του ότι «δε βλέπω κανένα λόγο για πρόωρες εκλογές», συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνησή του μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία. Ταυτόχρονα, ο Κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, ούτε πρόκειται να αφήσει την οικονομία να επηρεαστεί από τον εκλογικό κύκλο, πράγμα που σημαίνει ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να μοιράσει τίποτα περισσότερο από τα ψίχουλα του προϋπολογισμού.

«Απαιτείται μεγάλη προσοχή για να παραμείνουμε σε αυτό τον δρόμο και να αποφύγουμε παγίδες, όπως το να θέσουμε την οικονομία σε έναν εκλογικό κύκλο ή να υπαναχωρήσουμε από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Με αυτή την πολιτική, επιμένουμε και συνεχίζουμε να επιμένουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, η κυβέρνηση θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ποσοστού του ΟΤΕ. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές». Δεν παρέλειψε επίσης να καυχηθεί για τους ρυθμούς αύξησης της ελληνικής οικονομίας, που θα μπορούσε να ανέλθει πάνω από 4% φέτος.

Την εκλογολογία υποδαύλισε χθες και ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, ο οποίος, από τη μια, άφησε να φανεί ότι ο μηχανισμός της Ρηγίλλης έχει μπει σε τροχιά εκλογικής ετοιμότητας, προκαλώντας ταυτόχρονα σύγχυση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεργασία που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, ο Λ. Ζαγορίτης αρχικά είπε ότι «ο κόσμος θα μας κρίνει στις εκλογές, όταν έρθει η ώρα», ενώ στη συνέχεια διόρθωσε, λέγοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Σε ερώτηση αν ο κομματικός μηχανισμός έχει μπει σε προεκλογική τροχιά, απάντησε ότι «από την επομένη κάθε εκλογής ξεκινάμε να δουλεύουμε για την επόμενη». Ενισχυτική των εκλογικών σχεδιασμών της Ρηγίλλης είναι η διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης, πιθανότατα την άνοιξη, η οποία θα εγκρίνει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία. Τη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης επιβεβαίωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το τελευταίο γκάλοπ της MRB και ειδικότερα για το ότι «ο Καραμανλής στην εκτίμηση του κόσμου βρίσκεται πολύ μπροστά και η ΝΔ προηγείται καθαρά του ΠΑΣΟΚ».

Το ίδιο γκάλοπ σχολίασε και ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης, λέγοντας ότι «δείχνει σταθερά το προβάδισμα της ΝΔ και αυτό μας επιβάλλει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται και δείχνει και το μέγεθος των ευθυνών μας. Ολα αυτά καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: Προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις με προοπτική το τέλος της τετραετίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ